BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFerit Şahenk düğmeye bastı----

Ferit Şahenk düğmeye bastı

Ferit Şahenk düğmeye bastı
25 Nisan 2014 - 07:20 www.finansgundem.com

Ferit Şahenk ve Serdar Bilgili Galataport için düğmeye bastı, nargileciler ayaklandı...

Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk Galataport ihalesini aldıktan sonra bu proje için yanına Serdar Bilgili'yi de ortak almıştı. Kulislerde konuşulanlara göre ikilinin ilk işi Tophane'deki nargilecileri boşaltmak istemek olmuş. Ama duyulan o ki kiracıların çıkmaya pek de niyeti yok.

Sabah'tan Bülent Cankurt bugünkü köşesinde kulislerde konuşulan o iddiaları kaleme aldı. İşte o yazı;

Galataport olarak bilinen Salıpazarı Limanı ihalesinde ipi, geçen yıl 702 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Doğuş Holding göğüslemişti. 30 yıllık işletmesi için düzenlenen ihaleyi kazanan Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk, bu yılın başında da projeyi geliştirmek için yüzde 19 pay vererek Serdar Bilgili'yi ortak almıştı. Duydum ki, Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan bin 200 metrelik sahil şeridini kaplayan, 30 bin 175 metrekare açık, 78 bin 810 metrekare kapalı alana sahip Salıpazarı Liman Sahası'nda hareketlilik başlamış!

NARGİLECİLER BİRLİKTE MÜCADELE EDECEK

Ortaklar ilk adımı, 1952 yılında işletmeye açılan ve 1996'dan beri Celal Çapa'nın kiracısı olduğu tarihi Liman Lokantası'nı ve tarihi 110 yıldan daha eskiye dayanan Tophane'de nargile içme kültürünü bitirmek için atmış! Geçen ay, Celal Çapa'ya ve bölgede bulunan yaklaşık 15 nargile kafenin işletmecisine mekanlarını boşaltmaları için noterden ihtarname yollamışlar!

Ancak öğrendiğime göre; kiracıların çıkmaya pek niyeti yok! Celal Çapa, noter kanalıyla ihtarnameye cevap vermiş ve Liman Lokantası'nı boşaltmayacağını bildirmiş. Nargileciler de toplanıp bir hukuk bürosu ile anlaşmış ve hukuk savaşını başlatmış. Ancak görünen o ki, er ya da geç İstanbul'un nargilesiyle ünlü semti Tophane'de, nargile içme keyfi ve Liman Lokantası'nda yemek keyfi tarih olacak!
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)