BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEski EPDK başkanının yeni şirketleri----

Eski EPDK başkanının yeni şirketleri

Eski EPDK başkanının yeni şirketleri
23 Kasım 2015 - 12:51 www.finansgundem.com

Hasan Köktaş iki yeni enerji şirketi kurmuş. Ancak… İşte işin ilginç yanı…

Kamu kurumlarında yöneticilik yapanlar görev sürelerinin dolmasından sonra ayrıldıkları takdirde belli bir süre aynı alanda ticari faaliyet gösteremiyor. Hatta profesyonel olarak da çalışamıyorlar. Bu yasak süresi kamu kurumuna göre küçük farklılık gösterse de EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) eski başkanları için iki yıl olarak düzenlenmiş.
Para dergisinden Erkan Kızılocak'ın Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına dayanarak elde ettiği bilgiye göre EPDK eski başkanı Hasan Köktaş yasağının bitmesine aylar kala enerji şirketi kurmuş.
2014 Ocak ayında görev süresi dolan ve EPDK başkanlığından ayrılan Köktaş'ın yasağı 2016 Şubat'ında sona eriyor. Kayıtlara göre, Hasan Köktaş hem kendi adına hem de kızı Şeyma Köktaş adına iki enerji şirketi kurmuş. Kendi adına olan Samsun merkezli Köktürk Enerji Yatırımları A.Ş. Elektrik üretimi ile proje danışmanlığı konularında her türlü faaliyet izni almış.
Şeyma Köktaş adına kurulan Nehar Güneş Enerji Santrali A.Ş. ise güneş enerjisi alanında faaliyet göstermek üzere kurulmuş. İlk şirket de Samsun’un İlkadım İlçesi siciline kayıtlı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)