BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisErdem Başçı: İstifa söylentilerine itibar etmeyin----

Erdem Başçı: İstifa söylentilerine itibar etmeyin

Erdem Başçı: İstifa söylentilerine itibar etmeyin
17 Nisan 2014 - 16:32 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Başçı, istifa iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bankanın Genel Kurulu'nun ardından istifa söylentileriyle ilgili ilk kez açıklama yaptı. Başçı, "Yapılan resmi açıklamalar dışında söylentilere itibar etmeyin" dedi.

Başçı Genel Kurul'daki konuşmasında cumhuriyet tarihinde yüzde 5 olan büyüme trendinin yüzde 4 seviyesine gerilediğini ve bu yıl büyümenin yüzde 4'ün hafif altında olacağını gösteren işaretler gördüklerini belirterek "Büyümede aşağı yönlü revizyon için gerekçe görmüyoruz" dedi. Mayıs ayının enflasyon için tepe noktası olacağını söyleyen Başçı, enflasyonun Haziran'dan sonra inişe geçeceğini belirtti. Başçı, "Enflasyon, bu yılı yüzde 5 olan hedefin epey üzerinde bitirecek" şeklinde konuştu. Kredi büyüme hızının yüzde 15'lik referans değere yaklaştığını belirten Başçı, cari işlemler açığında iyileşmenin devam etmesinin beklendiğini kaydetti. Başçı, cari açık/GSYH oranının yüzde 5-6 arasında olabileceğini ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)