BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEmlak Bankası sürprizi----

Emlak Bankası sürprizi

Emlak Bankası sürprizi
05 Ekim 2015 - 10:16 www.finansgundem.com

Tasfiye halindeki Emlak Bankası’nın yeniden faaliyete geçeceği konuşuluyor…

Bilindiği gibi banka 2001 krizinden sonra Ziraat Bankası'nın emlak şubesi olarak hizmet vermeye başlamış, aynı yıl Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi'nin bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme yetkisi sona ererek tasfiye haline girmişti. Tasfiye ekibinin başında ise bir dönem Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Zeki Sayın bulunuyor.

Zeki Sayın ve ekibinin yönetimindeki süreçte bankanın yaklaşık 2 milyar TL civarındaki takipteki alacaklarının yarısından fazlası tahsil edilmiş,  900 milyon TL civarında bir alacak kalmış. Tahsilattaki bu başarı vergi rekortmenleri listesine de yansıdı. Tasfiye halindeki Emlak Bankası kurumlar vergisi rekortmenler listesinde ilk 100'e girdi. Geçen yıl Hazine'ye aktardıkları tahsilatlar dışında 27 milyon TL de vergi ödedi.

Tahsilattaki bu başarı sonrasında Emlak Bankası'nda sürpriz bir hazırlık varmış.  Para Dergisi’nin  haberine göre Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın tasfiye halindeki bankanın tekrar bankacılık faaliyetine dönmesi için çalışıyormuş. Ekonomi yönetiminin durumu değerlendirdiği konuşulurken, Sayın'ın beklentisi olumlu yöndeymiş.

Bankanın şu andaki tasfiye süreci Beyoğlu'ndaki bir ofisten yönetiliyor. Sayın, Kadıköy Cemil Topuzlu'da genel müdürlük için yer bile bakmış, hatta belirlemiş bile. Bankanın yine eski kimliğinde konut ve inşaat sektörüne yönelik ihtisas bankacılığı yapması planlanıyormuş. Yılbaşından sonra Emlak Bankası'nı tekrar finans sektöründe görmeye hazır olun...
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)