BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDurmuş Yılmaz’ın maaşı 170 bin dolar----

Durmuş Yılmaz’ın maaşı 170 bin dolar

Durmuş Yılmaz’ın maaşı 170 bin dolar
05 Aralık 2010 - 09:50 www.finansgundem.com

Businessweek’de yer alan habere göre, dünya ekonomisine yön verenler ne kadar maaş alıyor?

 

 

Bernanke’nin maaşı Malta Merkez Bankası Başkanı’ndan daha az çıktı. Businessweek’de yer alan habere göre, Malta Merkez Bankası Başkanı Michael C. Bonello’nun, dünyanın en büyük ekonomisi ABD’nin Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke’den daha fazla kazandığı ortaya çıktı. Bernanke’nin maaşı 196 bin 700 dolarken, Bonello’nun maaşı 214 bin 192 dolar.

DÜNYANIN en büyük ekonomisi ABD’nin Merkez Bankası’nın (FED) Başkanı Ben Bernanke, dünya ekonomisine katkısı oldukça küçük olan Malta Merkez Bankası Başkanı Michael C. Bonello’dan daha az maaş alıyor. Ekonomi dergisi Businessweek’deki habere göre, küresel ekonomide gayri safi hasıladaki payı yüzde 20.44 olan ABD’de, Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke 196 bin 700 dolar maaş alırken, küresel ekonomideki payı yüzde 0.01 olan Malta’nın Merkez Bankası Başkanı Bonello ise 214 bin 192 dolar kazanıyor.

Bernanke, İsviçre Merkez Bankası Philipp M. Hildebrand, Hong Kong Merkez Bankası Başkanı Norman Chan, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Jea-Claude Trichet, İrlanda Merkez Bankası Patrick Honohan, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn A. King, Japonya Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa ve Kanada Merkez Bankası Başkanı Mark J. Carney’den de az maaş alıyor.

İsviçre Merkez Bankası Başkanı Philipp M. Hildebrand 860 bin 455 dolarla en fazla maaş alan merkez bankası başkanı. AB ve Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) 85 milyar euro destek alan İrlanda’da ise Merkez Bankası Başkanı Honohan, İngiltere, Japonya, Kanada, ABD ve Brezilya merkez bankalarının başkanlarından daha fazla kazanıyor. Haberde, İrlanda ve İsviçre merkez bankaları başkanlarının maaşları için bu yıl, diğer ülkelerin merkez bankalarının başkanları için ise 2009 yılı maaş verilerinin esas alındığı belirtildi.

Yılmaz’ın maaşı 170 bin dolar

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın aylık gelirinin 20 bin TL civarında olduğu tahmin ediliyor. Yılmaz’ın aylık net 14 bin dolar civarındaki maaşının yıllık toplamı da net yaklaşık 170 bin doları buluyor. Bu hesaba göre Durmuş Yılmaz’ın maaşı da Ben Bernanke’nin üzerinde bulunuyor. Dünya merkez bankalarının maaşları ise brüt gelir üzerinden hesaplanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sade Bankacı10 Aralık 2010 01:24

    Merkez Banası Başkanının maaşı bana göre az. Özel Bankaların Genel Müdürleri bile aylık 50 bin dolar maaş alıyor kimse konuşmuyor. Devlette Durmuş YILMAZ gibi çok kaliteli insanlar var. Bu kişileri popülüst yaklaşımlarla yıpratmak yerine onları korumak gerekir.

  • turgut09 Aralık 2010 14:53

    allahtan korkun ya askeri ücret 500 tl .....

  • 05 Aralık 2010 21:04

    Turkiye nin mevcutlar icindeki en iyi burokrati. Anasinin ak sutu gibi helaldir kanimca. Daha iyisi gorulmedi ve duyulmadi. Gercek bir kaptan oldugunu gostermistir nitekim.