BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDoğuş ile BBVA’nın tabela pazarlığı ----

Doğuş ile BBVA’nın tabela pazarlığı

Doğuş ile BBVA’nın tabela pazarlığı
27 Nisan 2015 - 11:06 www.finansgundem.com

Doğuş Grubu’nun Garanti Bankası’ndaki İspanyol ortağı BBVA ismini tabelada görmek isteyince çalışmalar başlatıldı

Doğuş Grubu, Garanti Bankası’ndaki yüzde 24,89 hisseni 2010’da İspanyol bankacılık devi Banco BilbaoVizcaya Argentaria BBVA’ya 5,8 milyar dolara satmıştı. Satış sonrası Doğuş Grubu’nun bankadaki payı 24.23’e inmişti. Satış sözleşmesine BBVA’nın hisse alma opsiyonu da konulmuştu. İşte opsiyon 20 Kasım 2014 tarihinde devreye alındı. Ve BBVA, Garanti Bankası’nın bu kez yüzde 14.89’luk payını daha satın aldı. Yaklaşık beş ay önce yapılan bu satın alma işlemi için BBVA, Doğuş Grubu’na yaklaşık 2 milyar euro daha ödeme yaptı. Böylece bir dönem sahip olduğu Osmanlı Bankası, Körfez Bank ve Garanti Bankası ile Türk bankacılık sektörüne damga vuran Doğuş Grubu deyim yerindeyse bankacılık sektöründen çıkmış oldu. Çünkü hisse satış işleminin ardından Doğuş’un Garanti Bankası’ndaki payı yüzde 10’a kadar gerilerken BBVA’nın payı yüzde 40’a yaklaştı. Yönetimde aslan payı son satışla birlikte artık İspanyollara geçti.

Ancak bankaya yakın kaynaklardan edindiğimize göre, çoğunluk hisseyi almasına rağmen İspanyollar hala her konuda Türk yöneticilerin fikrini alıyor ve uyguluyorlar. Örneğin, satın almanın hemen ardından “bankanın ismi ne olacak? “ konusunu masaya yatıran İspanyollar, sundukları öneriler Türk yöneticiler tarafından kabul görmeyince geri adım atmış.  Kulağımıza gelenlere göre, Kasım ayındaki hisse satışının hemen ardından İspanyol yetkililer, “Garanti Bankası’nın ismi yerine artık uluslararası finans çevrelerinde çok iyi tanınan BBVA’yı kullanalım” teklifinde bulunmuşlar. Ancak bu teklife Türk yöneticiler sıcak bakmamış. Hatta “Garanti Bankası Türkiye’nin en itibarlı markası “ diyerek tepki göstermişler. Şimdilik BBVA tarafı Türk yöneticilerin uyarısını dinlemiş görünüyor. Para Dergisi’nin kulis haberine göre ise BBVA, markasını bir şekilde tabelalarda göstermek istiyor. Hatta bu konuda çok kararlılar… Bu nedenle şimdi banka yöneticileri tıpkı Syberbank Denizbank’ın ambleminde olduğu gibi yerli isim ile birlikte büyük ortağın ismini de tabelalara taşıma konusu üzerinde çalışıyormuş. Anlayacağınız bugünlerde gerek Türk gerekse İspanyol Yöneticiler enerjilerini Garanti Bankası ile BBVA markasının bir araya getirilmesi için harcıyorlar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)