Ana SayfaFinans Kulis‘Dijital Hurdacı’ Garanti’yi nasıl kaptı---

‘Dijital Hurdacı’ Garanti’yi nasıl kaptı

1 / 7
‘Dijital Hurdacı’ Garanti’yi nasıl kaptı
13 Kasım 2014 - 11:55 www.finansgundem.com

KAYHAN ÖZTÜRK – FINANSGUNDEM.COM

Türkiye ‘Dijital Hurdacı’yı, Finans Gündem’le tanıdı. Güzel bir Mayıs gününde yayınlanan röportajda Bora Ünlü 2. el teknoloji işini anlattı. Japonya Merkezli TT Global’in Türk ortağı Ünlü, “Kurumlardan, şirketlerden bilgisayarları alıyoruz, verileri siliyoruz, ikinci el ‘sıfır’ hale getirip, ucuza satıyoruz” diyordu. Hizmet o kadar ilginçti ki herkesin, özellikle de bankacılık sektörünün büyük dikkatini çekti. Üstelik depo ve elemana yönelik yükü de üstlendiği için ‘satıcı şirketler’e ekstradan bir nefes de aldırıyordu. TT Global’in,  kurumsal firmalardan aldığı bilgisayar, laptop, printer, fotokopi makinası gibi ofiste kullanılan her türlü elektronik cihaz, gıcır gıcır hale getirilince müşteri portföyü genişlemeye başladı. Malzemeler önce Türkiye içinden gelen taleplere, sonra Afrika, Rusya, Ortadoğu ve Asya’daki pazarlara gönderiliyordu. İş büyük, hedef küreseldi.

O günden bu güne çok yağmurlar yağdı, güneşler açtı bu gökyüzünde. Ama asıl güneş TT Global’in üzerine doğdu. Küresel ‘alım-satım’da, Çatalca Serbest Bölge’ye üs kuran Bora Ünlü ve ekibi o günden bugüne çok yol aldı. Ünlü, yeni anlaşmalar ve reklam stratejileriyle Türkiye’deki pazarı büyütürken, sınır ötesi harekatın merkezi olarak da Bulgaristan seçildi. Yeni hedef Doğu Avrupa olarak belirlendi. IBM’e ‘veri imha’ konusunda teklif verildi.

Ama gelinen önemli noktadaki en büyük adım Garanti’ydi. “Yaz aylarında Garanti Bankası’yla çalışmaya başladık” diyen, ardından Burgan Bank’la da anlaştıklarını söyleyen Bora Ünlü, dev imzanın altındaki Finansgundem.com gerçeğini de itiraf etmekten keyif aldı: “100 tane röportaj değil, doğru kişiyle bir tane haber yapıldığında hedefe yansıması da doğru oluyor.”

Finansgundem.com’da yayınlanan manşetle şirkete ‘Garanti’li bir kapının açıldığını ifade eden Bora Ünlü’yle ‘Dijital Hurda’cılığın yeni yolculuğunu, beklentilerini, yatırımlarını konuştuk.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster