BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDaron Acemoğlu: Türkiye acil reform yapmalı----

Daron Acemoğlu: Türkiye acil reform yapmalı

Daron Acemoğlu: Türkiye acil reform yapmalı
19 Aralık 2014 - 10:28 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü Türk ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu Türkiye’nin yatırımcı yanını ve büyümeyi Finans Gündem’e değerlendirdi.

SERAP SÜRMELİ –  BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER
 
Dünyanın en iyi 10 ekonomisti arasında gösterilen Prof. Dr. Daron Acemoğlu, “Türkiye’nin çok daha derin reformlara ihtiyacı var. Türkiye daha rekabetçi olmalı” dedi. Massachusetts Institute of Technology (MIT) İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Uluslararası Şeffaflık Derneği ve İsveç Konsolosluğu’nun katkılarıyla gerçekleştirilen , “Hukuk ve İktisat İlişkisi: Özgürlüğün Toplumsal Refah Boyutu” konferansında Finansgundem.com’un sorularını yanıtladı.
 
-Son günlerin gündemi ‘yapısal dönüşüm programını’ nasıl değerlendiriyorsunuz? Hükümetin reform çabaları için ne düşünüyor musunuz?
 
-Tabi ki şu anda ekonominin birçok yapısal reforma ihtiyacı var ve bunlardan bazılarında da Hükümet adımlar atıyor. Ama çok daha derin reformlara ihtiyacı var Türkiye’nin çünkü bir durgunluğa girdi. Daha yüzeysel kalıyor. Türkiye’nin daha rekabetçi olması lazım. Türkiye’de iş gücünün daha piyasaya gelmesi lazım. Hala kadın iş gücüne iş yok ve oran yüzde 30. Yabancı sermayenin girip, teknolojiyi getirmesi lazım. Bizim yatırımımızın artması lazım. Bunların hepsine ve uluslararası endekslere baktığınız zaman Türkiye hep iş dünyasına doğru teşvikler yapmayan bir Türkiye olarak çıkıyor karşımıza. Bütün bunları değiştirmek için hem kanuni hem yaptırım olarak birçok şeyde reform yapmamız mümkün…
 
-Büyüme ile ilgili görüşünüz nedir?
 
-Zaten şu andaki yüzde 3’lük büyüme Türkiye’nin minimumu. İç taleple gelen nüfus artışı ve gençliğiyle gelen bir şey. Baktığınız zaman üretkenlik büyümesi yok. Üretkenliği bizim gibi gelişmekte olan ülkeler gibi büyütürsek bundan daha fazla büyümemiz mümkün. Ama bunun içinde bu yapısal reformları yapmamız lazım. Yoksa büyüme yüzde 3’ü geçmez.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)