BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇukurova'dan önemli hamle! ----

Çukurova'dan önemli hamle!

Çukurova'dan önemli hamle!
01 Nisan 2015 - 17:54 www.finansgundem.com

Çukurova Grubu Alfa’nın CTH’deki hisselerini almak için tahkim süreci başlattı.

Çukurova Holding AŞ, Alfa Grubu'na karşı Londra Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne tahkim yargılaması başlattığını duyurdu.

Çukurova Holding AŞ'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin hakimiyet hakkı sahibi dolaylı ortağı Cukurova Telecom Holdings Limited'in (CTH) nezdinde, grubun iştiraki Çukurova Finance International Limited'in yüzde 51, Alfa Telecom Turkey Limited'in (Alfa) ise yüzde 49 hissedar olduğu kaydedildi.

Grubun CTH'ye dair hissedarlar sözleşmesi ve CTH'nin ana sözleşmesi tahtında Alfa'nın çeşitli sayıda önemli ihlallerinin olduğuna inandığı dile getirilen açıklamada, bu ihlallerin de gruba CTH'ye dair hissedarlar sözleşmesi ve CTH'nin ana sözleşmesi tahtında Alfa'nın CTH'deki hisselerini satın alma hakkı verdiğini düşündüğü aktarıldı.

Açıklamada, bu meyanda grubun söz konusu hakkını kullanmak maksadıyla Alfa'ya, Alfa'nın CTH'deki hisselerini satın almak için ihbarlarda bulunduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Fakat, Alfa bu hakkımızın doğmadığını düşündüğünü belirtmiş ve bundan dolayı da Londra Uluslararası Tahkim Mahkemesi kuralları nezdinde CTH'ye dair hissedarlar sözleşmesi de CTH'nin ana sözleşmesi maddeleri uyarınca, bu hususa dair bir tahkim yargılaması başlatmış bulunmaktayız. Tahkim süreci gizli bir süreç olduğundan dolayı kamu ile şu esnada paylaşılabilecek detaylar da sınırlı bulunmaktadır. Buna mukabil, konuyla ilgili herhangi önemli bir gelişme olması halinde, derhal kamuoyu ile ilgili gelişmelerin paylaşılması hususunda grubumuz mümkün olduğu sürece elinden geleni yapacaktır."

Grup ayrıca, açıklamanın çeşitli basın kuruluşlarında Çukurova Grubu'nun Alfa Grubu'na karşı başlattığı belirtilen tahkim yargılamasına dair haberlerle ilgili kamuoyuna doğru bilgi verilmesi maksadıyla yapıldığını bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)