BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇinliler Tekstilbank için kiminle görüştü?----

Çinliler Tekstilbank için kiminle görüştü?

Çinliler Tekstilbank için kiminle görüştü?
27 Nisan 2015 - 14:55 www.finansgundem.com

Tekstilbank yönetim kurulu için eski Enerji Bakanı Hilmi Güler’e teklif götürüldüğü öğrenildi

Beklenen yasal onaylar, Mart ayında peş peşe geldi. Mart ayı sonunda ilk haber Çin’den, Bank of China’dan gelmişti. Ardından da BDDK Çinli Industrial and Commercial Bank of China’nın Tekstilbank’ın yüzde 75,5 hissesini satın alma başvurusuna onay verdi.

Tekstilbank’ın yönetim kurulu için Çinli yetkililerin arayışta olduğu belirtilirken, Hilmi Güler adı öne çıkmaya başladı. Ekonomist Dergisi’nin haberine göre AK Parti Hükümetinde 2002-2007 döneminde Enerji Bakanlığı görevini yürüten Hilmi Güler’e Tekstilbank Yönetim Kurulu için teklif götürüldü. Halen Turkcell’de de SPK tarafından atanmış yönetim kurulu üyesi olan Güler, bankacılık çevrelerinde merak konusu oldu.

Ekonomist’in haber kaynağına göre bu girişimin gerekçesi şu: “Çinli bankanın, enerji sektöründe aktif olmak istediği biliniyor. Bu sektörde büyük oynamak istiyorlar. Bu yüzden de sektörü yakından bilen Hilmi Bey’e teklif götürüldü.” 
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)