BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCem Uzan davasında her şey tamam!----

Cem Uzan davasında her şey tamam!

Cem Uzan davasında her şey tamam!
01 Mayıs 2015 - 07:28 www.finansgundem.com

Cem Uzan’ın en son Stocholm’de açtığı 2.5 milyar euroluk tazminat davası öncesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, hazırlıkları tamamladı

Uzanlar’a ait ÇEAŞ ve KEPEZ’e el konulmasıyla ilgili Cem Uzan’ın en son Stocholm’de açtığı 2.5 milyar euroluk tazminat davası öncesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, savunma ile ilgili tüm hazırlıklarını tamamladı. Temmuz’da ilk duruşması görülecek olan dava öncesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın altı bakanlık ile ilgili bazı kuruluşlara gizli ibareli bir talimat yazısı gönderdiği ortaya çıktı. Bakan Yıldız imzalı talimat yazısında ÇEAŞ ve Kepez’in devletin el koymasının ardından kamu yararına faaliyetlerine devam ettiği anlatıldı.

Yazıda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak iki kurumdan da alacaklarının olduğu vurgulanırken, kamu kuruluşlarından ÇEAŞ ve Kepez’e olası bir ödeme yapma durumu var ise kamu yararı adına ödeme yapılmaması ve ödeme öncesi durumun Enerji Bakanlığı’na bildirilmesi istendi.

Talimat yazısında ayrıca Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nün de konu ile ilgili talimatları olduğu hatırlatıldı. Başbakanlık’tan kurumlara gönderdiği yazıda da açılan tahkim davasında Türkiye’yi savunma görevinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda olduğu belirtilerek tüm kurum ile kuruluşların savunma dosyasına girecek her türlü, bilgi, belge, rapor, görüş ve personel talebinin karşılanması talep edildi.

2.5 milyar euro istiyor

Devletin Uzan Grubu’ndan alacaklarına karşı Uzan Grubu’na ait Çukurova Elektrik (ÇEAŞ) ile Kepez Elektrik’e (KEPEZ) el koyması ile ilgili yurt dışındaki uluslararası mahkemelerde açılan ve 18 milyar dolarlık tazminat davalarında mahkemeler Türkiye lehine karar vermişti. Cem Uzan’ın son olarak açtığı Stocholm’de 2.5 milyar euroluk tazminat davasında İsveç mahkemesi, Uzan’ın yabancı yatırımcı statüsünü kabul etmişti. Davanın ilk duruşması Temmuz ayında görülecek. Uzan’ın avukatları Alexandre de Fontmichel ve Charles Poncet, 23 Şubat’ta esas dilekçeyi tahkim heyetine sundu. Türkiye’nin dilekçeye karşı 4 ay içinde beyanda bulunması gerekiyor. 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)