BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBuffett nasıl milyarder oldu?----

Buffett nasıl milyarder oldu?

Buffett nasıl milyarder oldu?
21 Kasım 2014 - 08:44 www.finansgundem.com

Dünyanın en zengin ikinci kişisi Warren Buffett, 10 yaşında başına gelen bir olayın ardından milyarderliğe giden o yolu seçti

Dünyanın en başarılı yatırımcılarından, en zengin ikinci kişi Warren Buffett, bugünlere gelmesini 10 yaşında başına gelen bir olaya borçlu.

Buffett ailesinin babası Howard Buffett, çocukları 10 yaşına geldiğinde, onları istedikleri şeyleri yapacağını söylerdi. Şimdinin en zenginlerinden küçük Warren Buffett da 1940 yılında babasından kendisini New York’a götürmesini istedi. Warren Buffett’ın New York’ta en çok merak ettiği yerlerden biri New York Borsası’ydı. Borsaya gidip, günlük rutini gördükten sonra öğle yemeğinde kendisinin bugünlere gelmesine neden olan bir olay yaşandı. Öğle yemeğinde, iyi görünümlü bir Hollandalı ile yemek yediler. Ama olay yemeğin hemen ardından gerçekleşti. Yemeklerini bitirir bitirmez, bir adam elindeki bir çok çeşitteki tütünü Hollandalı adamın önüne serdi, Hollandalı işlemci bir tane seçti ve ona özel o anda puro yaptı.

'PARA BENİ BAĞIMSIZ KILACAK'

Alice Schroeder adlı yazarın Warren Buffett’a dair yazdığı son biyografide anlatılan bu hikaye sonrasında Buffett, hayatını paranın etrafında oluşturmaya karar verdi. Biyografide, Buffett’ın herkesin krizle mücadele ettiği bir dönemde, kişiye özel puro yapılmasından çok etkilendiği ve bu olayın ardından Buffett’ın “Para beni bağımsız kılacak” mottosuyla çalıştığı belirtildi. Kitapta anlatılanlar göre, Buffett, kişiye özel hizmetin ardından, sadece kendisi için çalışıp, kendisini durum ve şartlardan bağımsız hale getirmeye karar verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)