BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK Başkanı Bank Asya için mi izne çıktı?----

BDDK Başkanı Bank Asya için mi izne çıktı?

BDDK Başkanı Bank Asya için mi izne çıktı?
19 Eylül 2014 - 07:37 www.finansgundem.com

BDDK Başkanı Mukim Öztekin sağlık sorunlarını öne sürerek 15 günlük izne ayrıldı

Bank Asya'yla ilgili gözlerin çevrildiği Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda (BDDK) ilginç gelişmeler yaşanıyor. Sabah'ın haberine göre, BDDK Başkanı Mukim Öztekin sağlık sorunlarını gerekçe göstererek hafta başında 15 günlüğüne izne ayrıldı. 

MASAK DEVREYE GİRECEK 

Bank Asya'da üçlü denetim başlatan Uygulama Dairesi Başkanlığı ile 3 ve 4'üncü Denetim Daire Başkanlıkları bankaya gelen paraların kaynağını araştırıyor. Yüklü miktarlardaki girişler incelemeye alındı. Şüpheli para trafiği olması durumunda MASAK devreye girecek. 

O BANKA ZATEN BATMIŞ

Parti içinde hükümete muhalefet yapamadığı için eleştirilirken konu Bank Asya olunca Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tehdit unsurları içeren bir mektup gönderen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan cevap geldi. TÜSİAD'ın YİK toplantısına onur konuğu olarak katılan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "Bank Asya'yı batırıyorsunuz" ithamlarına karşın, "Bir bankanın batırılması için çalışılmıyor. O banka zaten batık. Taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor" şeklinde yanıt verdi. 26 bankanın battığı dönemini hatırlatan Erdoğan, "Şu anda bankalarımızın geldiği nokta, ortada. Şimdi bu batan finans kuruluşunu biz de o dönemde olan yanlışları tekrarlayarak aynen devam mı ettirelim? Bir de sayın Başbakan'a, onun yanında da işte 'yüksek rakımlı' yerden bahsediyor. Pek alışık değil. Oralara gelmesi de mümkün olmayacak" dedi.

BORSADA DİKKAT ÇEKİCİ HAREKETLER

Borsa İstanbul'daki işlem sırası hafta başında açılan ve üç işlem gününde yüzde 48.3 düşerek hisse fiyatı 0.64 liraya gerileyen Bank Asya'da dün dikkat çekici hareketler yaşandı. Sabah açılışta yüzde 11 oranında değer kaybederek 0.57 liraya kadar gerileyen Bank Asya hisseleri, 5 dakika içerisinde yükseldi. Bank Asya hisseleri ilk seansta, taban fiyatına göre yüzde 24.5 artarak 0.71 liraya çıktı. Borsa İstanbul Yönetimi saat 14:14'te ikinci seans başlamadan önce hissedeki işlemleri durdurdu
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mevduat21 Eylül 2014 08:49

    @hakan. kendi çalşanları bile mevduat çektiyse birkaç haftadır nasıl artıda kapatıyor net mevduat giriş çıkışını? saçmalamaya gerek yok. sayılar ortada. birileri batmasını istiyor ama mevduat sahipleri direniyor. durum bu.

  • hakan20 Eylül 2014 18:07

    Bankadan şu an kendi çalışanları ve akrabaları dahi mevduatlarını çektiler sizce de bu banka batmış değilmidir.

  • geçmiş olsun20 Eylül 2014 09:49

    sermaye artış açıklamasından sonra hisse fiyat artışını "şüphe çeken hareket" olarak tanımlayan gazete(!) hisse fiyat azalışını neden şüpheli hareket olarak tanımlamaz? bu gazete(!) aslında ne yapmay açalışmaktadır? alın size uzmanlık sorusu?

  • Bankacı20 Eylül 2014 09:04

    http://www.finansgundem.com/finans-kulis/oztekin_-babacan_la-neden-gorustu-276289.htm

  • B19 Eylül 2014 16:19

    http://www.finansgundem.com/finans-kulis/oztekin_-asya-finans_dan-neden-ayrilmisti--212901.htm

  • serpil çakmak19 Eylül 2014 12:36

    Türk usulü Banka sahip olma diye başlık atan yabancı gazete ne güzel özetlemiş o zaman.

  • kerem yavuz19 Eylül 2014 12:34

    bu gün Bankasya nın batırılmaya çalışılmasını alkışlayanlar yarın sıra kendilerine geldiğini bilmiyor.

  • serdar19 Eylül 2014 09:33

    batıramadınız ya laaa