BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankacıların maaşları yakın markajda----

Bankacıların maaşları yakın markajda

Bankacıların maaşları yakın markajda
03 Ocak 2012 - 08:34 www.finansgundem.com

Bankaların yönetici ve personele yaptığı performans ve teşvik primleri bu yıldan itibaren faaliyet raporlarında kamuoyuna açıklanacak

Bankaların yönetici ve personele yaptığı performans ve teşvik primleri bu yıldan itibaren faaliyet raporlarında kamuoyuna açıklanacak. Bankalar personeline, pazarladıkları kredi tutarına göre prim ödemesi yapamayacaklar.
Küresel krizde gelişmiş ülkelerdeki batan bankaların personel ve yöneticilerine ödenen yüksek maaş ve primler tüm dünyada tartışma konusu olunca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından Türkiye’deki bankacılara yönelik gündeme getirilen maaş ve prim sınırı, 2012’in ilk günüyle birlikte uygulamaya konuldu.
BDDK, bundan böyle bankaların dağıttığı maaş, teşvik primi, performans primi gibi ödemeleri daha yakından takip edecek ve gerektiğinde bankaların ödeme yapmasını engelleyecek.
ÜCRETLER İZLENECEK
Bankalar personeline, pazarladıkları kredi tutarına göre prim ödemesi yapamayacaklar. BDDK’nın konuyla ilgili olarak 9 Haziran 2011 tarihinde yayımladığı yönetmelik uyarınca banka yönetim kurulları personelin aşırı risk alımını önleyici ve etkin risk yönetimine katkı sağlayacak şekilde ücretlendirme politikası oluşturacak ve bu politikalarını her yıl gözden geçirecekler.
Yönetim kurulu içinden en az iki üyeyle oluşturulacak bir komite, ücretlendirme uygulamalarını yönetim kurulu adına izleyerek denetimini yapacak. Yönetici ve personele verilecek ücretler sadece kâr ya da elde edilen gelir performanslarıyla ilişkilendirilemeyecek.
PERFORMANS ÖDEMESİ TAKSİTLE YAPILACAK
Banka yöneticilerine bankanın performansına bağlı teşvik ödemesi yapılabilecek. Ancak bu teşvik ödemeleri objektif koşullara bağlanacak. Belli tutarda kar edilirse, belli tutarda ödeme yapılacağına ilişkin önceden performans ödemesi için garanti verilemeyecek.
Performansa dayalı ödemeler, alınan risklerin vadesi dikkate alınmak suretiyle ve taksitler halinde yapılacak. Bankalar, çalışanlara yapılacak performansa bağlı teşvik ödemelerine ilişkin kriterleri önceden çalışanlara duyurmakla sorumlu olacak.
HER YIL AÇIKLAYACAKLAR
Yönetim kurulu, faaliyetleriyle bankanın emin bir şekilde çalışmasını tehlikeye düşürdükleri ya da mali bünyesinin bozulmasından sorumlu oldukları tespit edilen kişilere yapılacak ödemeleri iptal edecek. Performansa dayalı yapılan ödemelerin kriterleri, şekli ve ortalama miktarlarına ilişkin bilgiler her yıl bankanın faaliyet raporuyla duyurulacak.
Ahmet Kıvanç/Habertürk

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • matemse05 Ocak 2012 19:12

    Biz burda kuru gürülte yapıyoruz anca. Ağlama duvarı olmuş burası ama ağla ağla boşuna çünki karşı tarafta ki duvar anlamıyor senin derdini.Bankalarda ki onca personel sıkıntısından haberi yokmu acaba bu denetleyici mekanizmaların. Banka çalışanlarının yada çalışanları temsil edip haklarını savunup yaptırım uygulayacak bir kurum olmadığı müddetçe bu modern kölelik sitemi sürer gider. Karşı taraf her zaman aynı sözü söyler . İŞİNE GELİYORSA

  • 03 Ocak 2012 23:30

    Böyle bir haber başlığına 200.000 bankacıdan topu topu 5-6 yorum geliyorsa, ben de hakkı yenilen bir bankacı olmama rağmen beter olun diyorum. Bu haber öğretmenlerle, yada polislerle ilgili bir maaş haberi olsaydı binlerce tepki, yorum gelirdi. Demekki burdaki 5-6 kişi dışında herkesin tuzu kuru. Ülkedeki en örgütsüz,en sahipsiz, ve çalışanlarının en duyarsızolduğu sektör. Tabi ki sömürülmeyi hak ediyoruz.

  • mağdur..03 Ocak 2012 22:50

    boşuna uğraşmayın.aylar önce burada yine bankacıların sıkıntıları paylaşıldı.sonuç hiç oldu.müdür ve üst yöneticilerin keyfi yerinde.bikaç yılda yüklerini dolduruyorlar.ama personel geceler boyu çalışıyor.ne mesai var ne de ek ücret.baskının kralını yaşıyoruz her gün.cuma akşamı gece 12 de çıktık şubeden.yazık valla yazık..bide paramıza göz dikti bddk.ya sizin maaşlarınıza ne diyelim.

  • 03 Ocak 2012 21:38

    Bu BDDK denen kurumdan tiksinir oldum ya. Bu kadar saçma, insanlıkdışı uygulamalar olmaz. Bankaların yapısını denetle denetlemesine ama içindeki insan, emek gücünü de dikkate al. Peki çok merak ediyorum yılsonu enflasyonu yüksek çıktı diye şimdi memura ve sözleşmeliye zam yapılacak(fark). Benim bankam bana %5 zam yaptı ama yıllık enflasyon %10 un üzerinde çıktı. Biliyorum ki bankam bana bu farkı vermeyecek. O zaman da benim hakkımı yiyenlerden, beni enflasyona ezdirenlerden hesap soracak mı? SORMAAAZZZZ Sorsaydı önce yıllardır mesai saatleri dışında saatlerce fazla çalışmamızın karşılığı konusunda hesap sorardı.Uyumayın banka emekçileri Finans Gündem aracılığıyla sesimizi duyuralım. Yoksa kendi kendimize ağlamanın faydası olmaz.

  • 03 Ocak 2012 20:13

    BDDK BANKA PERSONELİNİN MAAŞLARINA GELİNCE BANKACILIK VE DÜZENLEME DENETLEME KURUMU OLDUĞUNU HATIRLIYOR VE BUNUN İÇİN DENETLEME ELEMANI BİLE GÖNDERECEKMİŞ EEE PEKİ İŞÇİ KANUNU NE DİYOR BİR İŞÇİ GÜNDE 8 SAAT ÇALIŞIR DİYOR HANGİ BANKA İŞÇİSİNİ GÜNDE 8 SAAT ÇALIŞTIRIYOR ZAMAN GELİYOR BANKACI GÜNDE 12 SAAT ÇALIŞIYOR HATTA HERZAMAN BÖYLE ÇALIŞIYOR NERDE BDDK O ZAMAN GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ BURDAN BDDK YI MAAŞ İÇİN DENETLEYECEK BDDK GÖREVLİSİ UZAĞA GİTMESİNE GEREK YOK KARŞI SOKAKTAKİ BANKAYA GİTSİN SAAT GECE 8 DE BAKSIN ÇALIŞANLAR OLACAK MUTLAKA BDDK GÖREVE.....

  • bankacı03 Ocak 2012 09:28

    BDDK Yüksek maaşlara müdahale ediyorda.Sahada işi yürüten günde 12 saat çalıştırılan,hedef baskısı ile sürekli yıpranan ve asgari ücretten biraz fazla maaş alan gencecik bankacılar için neden müdahale etmiyor? Madalyonun bu yanınıda görse ya...

  • bankacı03 Ocak 2012 09:21

    bankacının çalışma saatlerini ne zaman mercek altına alacaklar?