BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankacılara Pınar Abay'ı sorduk----

Bankacılara Pınar Abay'ı sorduk

Bankacılara Pınar Abay'ı sorduk
12 Ağustos 2011 - 14:48 www.finansgundem.com

Her zaman en doğru haberi önce yazan FİNANSGUNDEM.COM, ING Bank’ın yeni genel müdürü ile ilgili bilgileri aktarmaya devam ediyor

FİNANSGUNDEM’in ING Bank’ın yeni genel müdürünün kim olacağına yönelik haberi finnas kulislerine bomba gibi düştü. Herkes bankanın yeni genel müdürü Pınar Abay ile ilgili gelişmeleri merak ediyor. Bizde ING Bank'ın yeni genel müdürü Abay'ı sektörün önde gelen isimlerine sorduk.  İşte ING’nin yeni genel müdürü olacak Pınar Abay ile ilgili bilinmeyenler ve bankacıların değerlendirmeleri.
Pınar Abay, kariyerine 1998 yılında McKinsey’de başladı. 6 yıl boyunca San Fransisco ve New York ofisleri’nde çalıştı. ABD’nin en büyük bankalarının yeniden yapılandırılma projelerinde görev aldı. Son 5 yıldır McKinsey Türkiye ofisinde finansal sektörlerden sorumlu yönetici ortak olarak çalışıyor. McKinsey Avrupa Bankacılık Grubu eş lideri olarak görev alan Abay, McKinsey içerisinde özellikle şube ağı yapılandırmalarında ve alternatif dağıtım kanallarında uzman olarak biliniyor. Çok sayıda bankanın strateji ve dağıtım kanallarında başarılı çalışmalarıyla bankacılık sektöründe bilinen bir isim.
Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nün şeref listesinden mezun olan Abay, Harvard Business Scholl’da işletme yüksek lisan derecesine sahip.
Bankacılık çevreleri bu transferin ING için en doru atama olduğu konusunda hem fikir. FİNANSGUNDEM, olarak ING Bank’ın yeni genel müdürünü büyük bir bankanın genel müdürüne sorduk. İsminin açıklanmasını istemeyen bu kiş, “ING Bank’ı bu başarılı transferden dolayı kutlamak gerekiyor bankanın başına çok doğru bir yönetici getirdiler. ING Bank asıl bundan sonra sahaya inecektir” dedi.
Başka bir bankanın genel müdürü ise Abay'ın hem yurdışı hem de yurtiçindeki bankacılık tecrübelerine dikkat çekti. Abay'ın ING Bank'ta çok başarılı olacağını söyleyen aynı yönetici, "Pınar Abay'ın hem ABD'deki hem de Avrupa'daki bankacılık sektörü ile ilgili tecrübelerini kimse göz ardı edemez, her açısdan çok yönlü bilgi birikimine sahip olduğunu söyleyebilirim. Uluslarararası alandaki tecrübelirini ING Bank'a yansıtacağını düşünüyorum. Biz de bir dönem kendisinden danışmanlık almıştık. Bu hizmetin olumlu dönüşlerini aldık. Hatta bankamızın yeniden yapılandırılması sürecinin mimarı olduğunu bile söyleyebilirim" dedi.(Finansgundem.com)

PINAR ABAY'IN CV'Sİ İÇİN TIKLAYIN

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)