BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBank Asya için bomba bir iddia daha!----

Bank Asya için bomba bir iddia daha!

Bank Asya için bomba bir iddia daha!
29 Mayıs 2015 - 07:24 www.finansgundem.com

Bank Asya'da 800 bin işleminin kayıtlardan silindiği ve bazı borçların yeniden yapılandırdığı iddia ediliyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) bilişim uzmanlarının Bank Asya'da yaptığı incelemelerde bir detayın daha ortaya çıktığı iddia edildi.  Sabah’ın haberine göre, yapılan incelemelerde 17 Aralık'tan hemen sonra Bank Asya'da 800 bin işlemin silindiği tespit edildi. Muhasebe kayıtları silinirken, bazı borçların da yeniden yapılandırıldığı öğrenildi. 70'inci madde kapsamına alınmasının ardından bankaya 1 yıl süre verildiğini belirten uzmanlar, "Bu sürede bilançolarını düzeltip, kayıtları silmişler. Aynı dönemde bilişim uzmanları da bankada inceleme yaptı. O dönemde 800 bin-1 milyon arasında işlemin silindiği ortaya çıktı" dedi.

ULUSAL GÜVENLİK İNCELEMESİ

Bazı isimlerin bu bankadaki hesaplarının incelenmesi planlanıyor. Uzmanlar,  bankaya ulusal güvenlik nedeniyle el konulmasının mümkün olduğuna işaret ediyor.

BELGELER HÂLÂ TAMAMLANMADI

Yönetimi TMSF'ye geçen Bank Asya'nın ortaklarının da eksik belgeleri henüz tamamlayamadığı öğrenildi. Belge gönderenlerin de eksiklikleri bulunduğu ifade edildi. Ortakların Paralel medya organlarında avukatları aracılığıyla yaptıkları BDDK yönetimini hedef alan açıklamalarının da çalışanları yıldırma amaçlı olduğu belirtiliyor. BDDK yetkilileri, Bankacılık Kanunu kapsamında hareket ettiklerini ifade ederek, "Belgelerin tamamlanması, ilgili kurumlardan olumlu yanıt gelmesi durumunda gerekli işlemler yapılır. İmtiyazlı ortaklardan incelemesi tamamlanan, eksiklerini giderenler, sorunlu olmayanların hisseleri kendilerine iade edilir. Ancak henüz belgeler tamamlanmış değil" dedi. Geçtiğimiz günlerde BDDK'nın yeni Başkanı Mehmet Ali Akben de belgelerin tamamlanmadığını bildirmişti.

İŞLERİ YAVAŞLATAN GİDECEK

BDDK'nın yeni Başkanı Mehmet Ali Akben birlikte çalışacağı ekibi de yeniliyor. Kurulun çalışmalarını kilitleyenlere karşı mücadeleye öncelik veren Akben, Paralel Yapı'ya yönelik işlemi yavaşlatanlarla yollarını ayıracak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)