BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAvrupa Melek Yatırımcı Forumu İstanbul’da----

Avrupa Melek Yatırımcı Forumu İstanbul’da

Avrupa Melek Yatırımcı Forumu İstanbul’da
16 Ekim 2014 - 17:05 www.finansgundem.com

Avrupa Melek Yatırım Ticaret Örgütü (EBAN) , Avrupa’da ilk kez düzenleyeceği Avrupa Melek Yatırım Forumu için İstanbul’u seçti

Avrupa Melek Yatırım Ticaret Örgütü (EBAN) , Avrupa’da ilk kez düzenleyeceği Avrupa Melek Yatırım Forumu’nu 15-16 Aralık 2014 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Avrupa’nın en iyi KOBİ, Kamu Otoriteleri, Melek Yatırımcıları, Girişim Sermayesi Fonları, Borsa Yönetimleri ve girişimcilerin finansmana ulaşımını kolaylaştırmak için çabalayan tüm kurum ve kuruluşlar bir araya geleceği forum kapsamında hem Startup’tan Erken Çıkış Aşaması’na kadar girişimcilerin finansmana ulaşımlarını kolaylaştırmak için nelerin yapılması gerektiği tartışılacak hem de özellikle borsaların girişimciler için finansman yaratma konusunda nasıl daha aktif rol alabileceğini masaya yatıracak. Forum’un ikinci gününde SEEC – Güney Doğu Avrupa Super Founders Girişimcilik Demo Günü de yer alacak.

Foruma ilişkin değerlendirmede bulunan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan, Borsa İstanbul olarak girişimcilik ekosisteminin gelişmesi, bu yolla girişimci ve bunlara yatırım yapan melek yatırımcı sayısının artırılması, ekosistemin büyütülmesi , istihdam ve inovasyon sağlamaya yönelik çalışmaları desteklediklerini belirterek, bu doğrultuda Özel Pazar adını verdikleri platformu kurduklarını dile getirdi. İbrahim Turhan, girişimcilerle yatırımcıları uzun vadeli ortaklıklar için bir araya getirerek ihtiyaçları olan finansman ve likiditeyi sağlamaya yönelik olarak kurdukları Özel Pazar’ın masanın her iki tarafında oturanların geleceklerinin şekillenmesi açısından büyük bir ufuk açacağına inandıklarını belirtti.

EBAN Başkanı Candace Johnson ise EBAN’ın bu yıl Avrupa Melek Yatırım Forumu’nu TBAA – Melek Yatırımcılar Derneği, Borsa İstanbul ve Forbes I Para Konferansları ile işbirliği içinde İstanbul’da düzenlemekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Dünya çapında inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişebilmesi için borsaların katılımının ve katkılarının çok önemli rol oynadığına dikkat çeken Johnson, ABAN – Afrika Melek Yatırım Ağı ile MEBAN – Orta Doğu ve Kuzey Afrika Melek Yatırım Ağları’nın kuruluşuna destek veren EBAN için; Türkiye’nin stratejik konumunun çok önemli olduğunu belirtti. EBAN’ın yanı sıra ABAN ve MEBAN üyelerinin de bu foruma aktif katılım sağlayacaklrını belirten EBAN Başkanı, bu forumun girişimcilik finansman ekosisteminde önemli bir momentum olacağının altını çizdi.



TBAA – Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş, Avrupa Melek Yatırım Forumu Delegelerinin, Türkiye’deki girişimcilik ve melek yatırımcılık ekosistemini daha da yakından tanımak istediklerini belirtti. Özellikle geçen yıl içinde çıkan melek yatırımcılık kanunu ile ortaya çıkan %75’lik vergi teşviğinin dünyadaki en yüksek oran olduğuna dikkat çeken Altuntaş; Borsa İstanbul’un da girişimciler için erken aşama finansmanında Özel Pazar ile global ekosistemde çok önemli bir adım attığını belirtti.

Avrupa Melek Yatırım Forumu’nda Avrupa’nın önde gelen melek yatırımcılarının yanı sıra Avrupa Birliği yetkilileri, kamu otoriteleri, melek yatırım ağları, halka açılmış şirket liderleri gibi girişimcilik ekosisteminin önemli ana oyuncularının bir araya geleceğini belirten Altuntaş, özellikle forumun ikinci günü düzenlenen Güney Avrupa Super Founders Demo gününde, yabancı melek yatırımcıların girişimcilerle yapacakları yatırım görüşmelerinin önemine dikkat çekti.

Forbes I Para Konferansları İcra Kurulu Başkanı Tuncel Sunar ise; Avrupa’da ve Türkiye’de başlayan girişimcilerin finansmana ulaşımını kolaylaştırma yönündeki momentuma bu forumla katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, inovasyon yapanlara, girişimcilere, startup’lara ve KOBİ’lere daha fazla finansman sağlanması yönündeki tüm çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Sunar, Forbes I Para Konferanslarının, dünyanın önde gelen aylık iş dergilerinden Forbes ile Türkiye’nin lider haftalık ekonomi dergisi Para’nın bir ortak girişimi olduğunu kaydetti.

EBAN tarafından Avrupa Komisyonu’na raporlanacak forum, büyük önem taşıyor

Borsa İstanbul – EBAN ve TBAA arasında imzalanan anlaşma ile dünyada ilk kez bir borsa kapısını girişimcilere ve melek yatırımcılara açtı. EBAN’ın Avrupa Melek yatırım Forumu için Türkiye’yi seçmesinde atılan bu adımın önemi büyük. Forum; Avrupa’nın önde gelen melek yatırımcılarının, borsa yetkililerinin, kamu otoritelerinin, akademisyenlerin, melek yatırım ağlarının, girişim sermayesi yatırım ortaklıklarının ve fonlarının, kamu ortak yatırım fonlarının, bankaların, crowdfunding teknoloji platformlarının ve Avrupa Birliği Startup Yatırım Manifestosunu hazırlayan grubun katılımları ile gerçekleşecek.

Forumun amacı, KOBİ’lerin ve girişimcilerin ihtiyaç duydukları finansmana çok daha kolay nasıl ulaşabileceklerini masaya yatırmak. Bu amaçla, EBAN, TBAA ve Borsa İstanbul; girişimciler, KOBİ’ler, inovasyon yapanlar ve startup’lar için daha fazla finansman ve likidite sağlayacak yepyeni finansal enstrümanlar geliştirebilmek için bir araya geldiler ve bu önemli foruma ev sahipliği yapıyorlar.

EBAN, TBAA ve Borsa İstanbul; daha kaliteli ve kolay finansman için eğitimin önemini vurgulayacaklar ve bu amaçla forumun ikinci günü yine Avrupa’nın en kapsamlı Melek Yatırımcılık Sertifika Programı’nı da İstanbul Teknik Üniversitesi Teknoparkı’nda düzenleyecekler.

Yine forumun ikinci günü, Güney Doğu Avrupa Super Founders Demo Günün’de ise pek çok girişimci projelerine yatırım alabilmek için Avrupa’lı melek yatırımcıların karşısına çıkacaklar.

Avrupa Melek Yatırım Forumu Delegeleri, bir yıl gibi çok kısa bir zamanda Melek Yatırımcılık Kanunu çıkartabilen, dokuz ay gibi çok kısa zamanda dünyanın en yüksek vergi teşviğini getirebilen ve altı ay gibi çok kısa bir zamanda Borsa’sını çıkış stratejisi olarak erken aşama yatırımlarının içine çekebilen Türkiye’deki ekosistemi yakından tanımak istiyor.

Avrupa Melek Yatırım Forumu’nda, Avrupa’daki Crowdfunding teknoloji platformlarının yaşadıkları akreditasyon sorununa Borsa Lisanslaması gibi yepyeni bir yaklaşım; Girişimcilerin ‘Yatırım Boşluğu’ Aşamasının Doldurulmasında Borsaların Üstlenebileceği Roller; Melek Yatırım Ağları / Borsalar / Kamu / Avrupa Kurumları ile ilişkilerini kazan – kazan olarak nasıl geliştirebilecekleri, Kamu parasının akıllı paraya çevrilmesinde borsaların nasıl etkin kullanılabileceği; Erken Aşama Yatırımlarında Girişimciler İçin Ortak Yatırım Fonu Kuruluşları; Borsalar, Melek Yatırım Ağları ve Bankalar Arasında Kurulacak Ortak Yatırım Fonlarının İdeal Yapısı; Startup’lar İçin Finansal Olmayan Destek Mekanizmaları; Borsaları girişimciler için finansal olmayan destek platformlarına nasıl çevirebiliriz gibi konular Avrupa’nın önde gelen otoriteleri ve tecrübeli melek yatırımcıları ve uluslararası melek yatırım birliklerinin başkanları tarafından tartışılacak. Ana bulgular Avrupa Komisyonuna öneri olarak EBAN tarafından sunulacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)