BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAmerikan Borsası’nın en yaşlı üyesi----

Amerikan Borsası’nın en yaşlı üyesi

Amerikan Borsası’nın en yaşlı üyesi
05 Eylül 2015 - 09:03 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz ay 100. yaşını kutlayan Irene Bergman bunun şerefine Wall Street tarafından gong törenine davet edildi

Halen New York’taki apartman dairesinden finans danışmanlığı işlerini yürüten Bergman, hiç evlenmemiş ve çocuk sahibi de olmamış. 
2 milyar dolarlık portföy
Bergman, 15 yıl bir bankada sekterer olarak çalıştıktan sonra New York Borsası üyesi bir şirkete girmiş. “O dönemlerde Wall Street’te kadınların çalışması pek de alışık olunan bir durum değildi” diyen Bergman, 1973’te Stralem şirketine geçmiş. 
“Eskiye göre artık iş yapma biçimi çok değişti. Rekabet çok yoğun ve işler bıçak sırtı gidiyor” diye dert yanan Bergman, aynı zamanda şimdilerde hisse senetlerinin fiyatlarının çok yüksek olduğunu düşünüyor. Zira pek çok hissenin 40 yıl önceki değerlerini de hatırlıyor.
Stralem şirketi, bugün 2 milyar dolarlık bir portföyle çalışıyor. Geçen yıl aralık ayından bu yana artık Wall Street’teki ofise uğramadığını söyleyen Bergman, geçen ay 100. yaşgününde borsada gong törenine davet edilmiş. Özel bir diyetle beslendiğini  belirten Bergman, 80 yaşına kadar ata bindiğini, bu sayede de sağlıklı kaldığını belirtiyor. 
Tek pişmanlığı ‘Apple’ oldu
Bugüne kadar tüm müşterilerinden takdir aldığını, müşterilerinin “nasılsa parası var, bizim hesaplarımızı zarara uğratmaz” diye düşündüğünü söyleyen Bergman, bugüne kadar bir tek Apple hisseleri konusunda yanlış karar vermiş olmasına kızıyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)