BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAbraaj'dan 400 milyon dolarlık yatırım----

Abraaj'dan 400 milyon dolarlık yatırım

Abraaj'dan 400 milyon dolarlık yatırım
03 Eylül 2014 - 07:02 www.finansgundem.com

Türkiye’de şu anda 3 yatırımı bulunan Dubaili yatırım şirketi Abraaj Group, şimdi de Midpoint'e talip

İstanbul’da restoran-kafe piyasasında hareketlilik devam ediyor. Doğuş Grubu’nun ard arda yaptığı alımlarla hareketlenen piyasada, son olarak restoran zinciri Midpoint’le ilgili bir satış haberi geldi. Midpoint, toplam 400 milyon dolar piyasa değeri üzerinden Dubaili yatırım şirketi Abraaj Group’a satılıyor. Abraaj’ın zincirin yüzde kaç hissesini satın alacağı ise henüz açıklanmadı.

Fortuneturkey.com’un haberine göre, Midpoint’in 2013 yılı cirosu yaklaşık 200 milyon lira. Grubun faiz, vergi, amortisman öncesi (EBITDA) kârı ise 50 milyon lira civarında gerçekleşti. Abraaj’ın el sıkıştığı 400 milyon dolarlık (yaklaşık 860 milyon TL) meblağa göre, şirkete 2013 EBITDA’sının yaklaşık 17 katı değer biçilmiş oluyor. Son yapılan alımlarda bu sektördeki EBITDA çarpanları benzer seviyelerde gerçekleşmişti.

18 şubesi var

İlk dükkanını ‘Herkesin buluşma noktası’ sloganıyla 2002 yılında Bağdat Caddesi’nde açan Midpoint’in, geçen 12 yıllık sürede şube sayısı 18’e yükseldi. Midpoint halen İstanbul’da Bağdat Caddesi’nin yanı sıra Nişantaşı, Kanyon AVM, Capacity AVM, Bebek, Palladium AVM, Beyioğlu, Ataköy A Plus AVM, Marmara Forum AVM, Trump AVM, Buyaka AVM, Akbatı AVM, Florya Aqua AVM, Etiler, Fenerbahçe, Ankara’da Panora AVM, TerraCity AVM, İzmir’de Bornova Forum AVM ve Alsancak gibi lokasyonlarda hizmet veriyor.

Acıbadem’le tanındı

Abraaj Group da Midpoint gibi 2002 yılında yola çıkan bir şirket. Merkezi Dubai’de olan şirket, 7.5 milyar dolar tutarında fon yönetiyor. 25’i aşkın ülkede ofisi bulunan Abraaj; Asya, Afrika, Latin Amerika ve Ortadoğu’da yatırımlar yapıyor. Abraaj, Türkiye’de de aktif bir şekilde yatırım yapıyor. Türkiye’de Acıbadem Hastaneleri’ne yatırım yapan Abraaj daha sonra bu yatırımdan çıkmıştı. Abraaj’ın Türkiye’deki operasyonlarını ise Selçuk Yorgancıoğlu yönetiyor.

Türkiye’de şu anda 3 yatırımı bulunuyor

ABRAAJ’ın Türkiye’de şu anda 3 yatırımı bulunuyor. Bunlardan biri Numarine. Abraaj’ın 2008’de yatırım yaptığı Numarine, 2002 yılından bu yana 5 ayrı tipte lüks motoryat imal ediyor. Abraaj’ın portföyünde yer alan ikinci yatırım olan Viking, petrol üreticilerine, üretim konusunda mühendislik hizmetleri ve know-how sağlayan bir şirket. 2008’de kurulan Viking’in müşterileri arasında Türkiye Petrol Anonim Ortaklığı (TPAO) da bulunuyor. Selçuk Yorgancıoğlu yönetimindeki ekibin son yatırımı Yörsan oldu.

Abraaj, Ocak 2014’te gerçekleşen alım sonucu süt, peynir, yoğurt ve ayran pazarında hızlı büyüyen Yörsan’ın çoğunluk hisselerini satın almıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)