BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis5.5 milyar euroluk kredide sona gelindi----

5.5 milyar euroluk kredide sona gelindi

5.5 milyar euroluk kredide sona gelindi
19 Ocak 2015 - 10:45 www.finansgundem.com

Üçüncü Havaalanı için altyapı çalışmaları büyük bir hızla ilerlerken, kredi sözleşmesi için de büyük ölçüde anlaşma sağlandı

Üçüncü Havaalanı proje finansmanı ile ilgili tek kalemde düzenlenen en büyük kredi sözleşmesi için yürütülen görüşmelerin ayrıntıları gelmeye devam ediyor. Bankalar arasındaki görüşmelerde yaşanan tıkanıklar, bankaların konsorsiyuma sağlayacakları kredi desteğinin tutarına kadar her konuyu Ekonomist dergisi okuyucuları ile paylaştı.

Finansman paketinin tutarı 5,5 milyar Euro. Lider banka da bildiğiniz gibi Ziraat. Bilgileri tazelemek için paylaşmak gerekirse, bu konsorsiyumda Ziraat Bankası dışında, Halkbank ve Vakıfbank da var. Kredi paketinin yarısından fazlasını da bu üç banka yükleniyor.

Konsorsiyum lideri Ziraat Bankası, konuya ilişkin sorumuz üzerine, "Görüşmeler devam ediyor" yanıtını verdi. Yanıtta ayrıca sona yaklaşıldığı vurgusu yapıldı.

Özel sektör bankalarından ise dört katılımcı var: Garanti, Yapı Kredi, Finansbank ve Denizbank. Denizbank, 750 milyon Euro ile özel bankalar içinde en yüksek rakamı üstlenen Banka oldu. Geçen hafta bir Ankara ziyareti dönüşünde, Üçüncü Havaalanı'nın konsorsiyum üyelerinden Limak Holding'in başkanı Nihat Özdemir Ekonomist'e konuştu.

Özdemir'in verdiği bilgiye göre, Üçüncü Havaalanı için altyapı çalışmaları büyük bir hızla ilerlerken, kredi sözleşmesi için de büyük ölçüde anlaşma sağlandı. Özdemir, "Bankalarla müzakereler 10 ana noktada yürütülüyordu. Bu noktalarda geçen hafta başı itibariyle anlaşma sağladık. Geriye ufak tefek pürüzler kaldı. Ama bunları da birkaç gün içinde hallederiz diye bekliyorum" diyor.
 
Daha önce aktarıldığı gibi, Garanti Bankası konsorsiyuma 300 milyon Euro'luk bir destekle katılırken. Yapı Kredi ve Finansbank 500'er milyon, Denizbank ise 750 milyon Euro'luk bir payla katılacak. Kredi paketinin büyük bir bölümü ise yukarıda yer verdiğimiz gibi kamu bankalarına ait olacak.

Kredi görüşmelerine ilişkin nihai imzanın önümüzdeki günlerde atılması beklenirken, Nihat Özdemir, altyapı çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi. Özdemir, "İnşaat için var olan makine parkına ek olarak yurtdışından 100 milyon Euro'nun üzerinde yeni kamyonlar, iş makineleri ithal ettik. Çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Muhteşem bir proje olacak, göreceksiniz" diye konuşuyor.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • anladınız mı20 Ocak 2015 16:44

    şimdi neden kamu bankalarını özelleştirmediklerini anladınız mı?

  • adil20 Ocak 2015 15:31

    sahi Nihat Bey; zamanında fırtınalar koparan şu Muhafız Alayı dümeni n'oldu? Hani mermer yolsuzluğu, 1 trilyon falan..

  • siyasi kredi19 Ocak 2015 11:26

    torpilin varsa kredi sorun değil, geri ödeme nasılsa söz konusu değil, siyasi kredi topluma kazık olarak dönmez inşallah, değil mi kamu bankaları.....