BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis‘200 milyona konuşmayız bile’----

‘200 milyona konuşmayız bile’

‘200 milyona konuşmayız bile’
11 Temmuz 2014 - 11:24 www.finansgundem.com

Oltan Gıda’nın patronu Orhan Veli Oltan, Ferrero’ya satışına ilişkin çıkan söylentilere son noktayı koydu

Oltan Gıda’nın patronu Orhan Veli Oltan, Ferrero’ya ilişkin satışta imzaların henüz atılmadığını ancak sektörde dile getirilen 200 milyon lira için masaya bile oturmayacaklarını ifade etti.

Türkiye’nin en büyük fındık ihracatçısı Oltan Gıda’nın İtalyan gıda devi Ferrero’ya satışına ilişkin, şirketin patronu Orhan Veli Oltan, henüz satış işlemlerinin tamamlanmadığını söyledi. Sektörde dile getirilen Ferrero’nun 200 milyon lira ödeyeceğine dair ise Oltan, “Bu rakam, Oltan Gıda için dile getirilecek bir rakam değil. 200 milyon lira gibi bir rakam için konuşmazdık bile” dedi.

“Alivre satışlar nedeniyle zarar ettiği”, “üçüncü kuşağın yurtdışında eğitim görmesi nedeniyle işi devam ettiremeyecek olması “, “karlılığın düşmesi” gibi sektörde konuşulan satış nedenlerine açıklama getiren Oltan, şunları söyledi: “Oltan Gıda 30 senedir 1 kuruş zarar etmedi. Oğlumun yurtdışında yaşadığı ve okuduğu doğru; ancak işi devam ettirmeyeceği doğru değil. Öte yandan fındıkta kar hep düşüktür. Bu yüzden Ferrero alırsa, bunu sadece kar için yapmayacak. “Türkiye’deki sistemi ancak Ferrero gibi büyük bir firmanın değiştireceğini de dile getiren Oltan, İtalyan şirketin verimi artıracak, maliyeti düşürecek eğitimler ve yatırımlar planladığını kaydetti.

‘Kenara çekilecek kişilikte değilim’

Satış gerçekleşirse işe devam edip etmeyeceğine ilişkin sorumuza “Ben kolay kolay kenara çekilecek bir kişilikte değilim’ cevabını veren Oltan, şirkette hissesinin kalıp kalmayacağının ise henüz belli olmadığını söyledi. Türkiye’nin fındığının son dönemde artık ihtiyaca bile cevap vermediğini dile getiren Oltan, bu açıdan olası satış anlaşmasının sektör açısından da çok olumlu olacağını ifade etti. (Ebru Erdoğan/Habertürk)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cevval11 Temmuz 2014 19:42

    her şirketi yabancıya satıyoruz , buna da gelişim değişim diyoruz. Erdoğan iyi kazmış hepsinin kafasına :)