Ana SayfaYazarlarFatih ÇilSürdürülebilir Kalkınma
Fatih Çil [email protected] Fatih  Çil

Koç Ailesi'nin Türk Milletiyle kontratı

22 Ocak 2016, 12:53 ---

Öncelikle Mustafa Koç Bey’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Sayın Koç’un ani vefatı hepiniz gibi beni de derinden etkiledi; üzdü. Peki, niçin bir iş adamının ölümü tüm yurtta bu kadar büyük bir üzüntü yarattı? Bunun cevabı basit. Çünkü Mustafa Bey alçak gönüllü ve cana yakın bir insandı. Samimi ve sıcaktı. Ve gerçekten genç denebilecek bir yaşta aramızdan ayrılması üzüntümüzü daha da arttırdı. Ama sizce hepsi bu kadar mı?

Hayır. Sayın Mustafa Koç, Türk iş dünyasının tartışmasız en büyük ismi Sayın Vehbi Koç ve Rahmi Koç Bey’den devraldığı bayrağı başarıyla taşıdı. Türk ekonomisinin yüzde 10’unu ve devletin vergi gelirlerinin yüzde 9,4’ünü oluşturan bu yapıyı başarıyla yönetti. Sadece kısa dönemli karları değil uzun dönemli fayda yaratan kurumsal kültürü daha da kökleştirdi.

Bu kurumun Türkiye'yi modernleştiren, uluslararası toplumla kaynaştıran yönü onun döneminde daha da pekişti. Sosyal sorumluluk faaliyetlerinin göz boyama ve basit bir pr olayı olarak değil, sürdürülebilir tekrar edilebilir modeller üzerinden hayata geçirilmesi devam etti. Ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliğin holdingin kurumsal kültürüne entegre edilmesi onun döneminde hız kazandı.

Belki pek farkına varamadık ama yapılan yollarda, hastanelerde, okullarda, aldığımız maaşlarda kısaca yaşam kalitemizde onun yönettiği bu kurumların başarısının dolaylı-dolaysız çok ciddi payı vardı.

İşte bu yüzden bu ailenin ve bu kurumun saygın, çalışkan ve mütevazı bir üyesi olarak Sayın Mustafa Koç’un vefatı, Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımıza hepimizi çok derinden etkiledi ve üzdü. Neticede Milletimiz; işin amacının sadece iş olmadığını, işin bir memleket meselesi olduğunu bir varlık sebebi yapmış bu ailenin oğlunu; “İş’in Adamını”;  kendisi ile olan görünmez kontratına azami dikkat gösterip üstüne titrediği için bir evladı olarak bağrına bastı.

Bu vesile ile tekrar Sayın Mustafa Vehbi Koç’a Yüce Allah’tan rahmet, sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum.

Devam edeceğiz

@sustainableturk

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
YAZARIN DİĞER YAZILARITümünü Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster