Ana SayfaEmlakVade farksız 27 konut projesi---

Vade farksız 27 konut projesi

1 / 29
Vade farksız 27 konut projesi
24 Kasım 2015 - 07:22 www.finansgundem.com

Seçimler geride kaldı, gayrimenkul piyasası hareketlendi. Son bir yılı durgun geçiren sektör, yatırımcıların piyasaya çıkmasıyla canlandı. Firmalar cazip kampanyalarla konut yatırımcılarına avantajlı seçenekler sunuyor...

Türkiye ekonomisi bu yılı durgun geçirdi. Bu durum en çok da konut talebini frenledi. Ancak ertelenen konut talebi seçimlerin ta­mamlanmasıyla birlikte kıpırdanmaya başladı. Artık bu talebi kar­şılamak için harekete geçen markalı konut üreticisi birçok firma şu sıralar birbirinden cazip kampanyalarla tüketicinin karşısına çıkı­yor. Firmalar düzenledikleri kampanyalarda ağırlıklı olarak vade farksız uzun döneme yayılan ödeme modelini tercih ediyorlar. Ge­nelde 60 ay vade farksız ödeme modelleri konut alıcısının ilgisini çekiyor. Yine 36 veya 60 ay vade farksız aylık taksiti daha düşük miktar ödemeli modeldeki kampanyalar da nihai tüketici için cazip oluyor. Bunun dışında bazı projelerde kredili alımlar için fa­iz oranını belli bir rakama sabitleme de konut kampan­yalarında alternatif bir yöntem olarak kullanılıyor.

Vade farksız ödeme seçeneklerinde taksitler uzar­ken, hiç peşinatsız veya düşük peşinatlarla ev almak isteyenler için de çok sayıda alternatif bulunuyor. Pe­şin para ödeyerek konut sahibi olmak isteyen ancak fiyatlardaki düşüş ihtimalini düşünerek beklemeye geçenlere de hatırı sayılır indirimler uygulanıyor.

TALEP CANLANIYOR

Sektör temsilcileri, seçim ortamında dolar ve faizde görülebile­cek sert hareketler nedeniyle konut alıcısının beklemeyi tercih et­tiğini, son iki haftada ise ertelenen talebin geri geldiğini ifade edi­yor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı son verilere göre, Eylül ayında Türkiye genelindeki konut satışları yüzde 20.1 düşüşle, Temmuz 2014'ten bu yana yaşanan en sert gerilemeyi kay­detmişti. Talepteki durgunluk nedeniyle son birkaç aydır sektörde­ki yeni projelerin bekletildiğine dikkat çeken sektör temsilcileri, belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte yeni proje lansmanlarının da hızla hayata geçmeye başladığını dile getiriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster