BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTOKİ kentsel dönüşüme el atacak----

TOKİ kentsel dönüşüme el atacak

TOKİ kentsel dönüşüme el atacak
20 Temmuz 2014 - 07:34 www.finansgundem.com

Umulduğu kadar hızlı ilerlemeyen kentsel dönüşüm sürecinde TOKİ hedef büyüttü

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Bundan böyle üreteceğimiz konutların yüzde 40-50’si kentsel dönüşüm kaynaklı olacak” dedi. 

Kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen 6306 sayılı kanun çıkalı 2 yıl oldu. Çalışmalar 2 yıldır ağırlıklı olarak özel sektör eliyle yapılsa da kentsel dönüşüm beklenildiği kadar hızlı yürümedi. Özel sektör temsilcileri yasadan kaynaklanan eksikler ve hak sahipleri ile süren pazarlıklar nedeniyle yavaşlarken Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ),  ‘ dönüşümde ben de varım’ dedi. 

226 BİN KONUT

Bugüne kadar üretim pastasından kentsel dönüşüme yüzde 15 pay ayırdıklarını belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Artık kentsel dönüşüme ağırlık vereceğiz. Üreteceğimiz konutların yüzde 40-50’si kentsel dönüşüm kaynaklı olacak” dedi. Yerel yönetimlerle başlatılan kentsel yenileme programı kapsamında bugüne kadar toplam 334 projede 283 bin 20 konutluk gecekondu dönüşüm çalışmalarının projelendirildiğini söyleyen Turan, 56 bin 354 konut üretiminin tamamlandığını ifade etti. 128 proje için de çalışmalara başladıklarını belirten Turan, üretilecek konut sayısının 226 bin 666 olduğunu kaydetti. Turan, Türkiye’deki tüm illerde dönüşüm projesi hedeflediklerini söyledi. 
58 ilde 127 belediye ile işbirliği yaptıklarını belirten Turan, “Gecekondu tarzı yapılar ile kaçak yapıların maliklerince yıkılıp imar planlarına göre yenilenmesi, çok değerli kısmi alanlarda mümkün olabilirken, çoğunluğu kendiliğinden dönüşüm imkânı buluyor. Bu işi zamana yaymayı kolaycılık olarak nitelemek mümkün. Bu nedenle çalışmaların devlet eliyle gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz” 
dedi. 

İknaya çalışacak

Kentsel dönüşüm projelerinde, kamu menfaati düşünürken hak sahiplerini de mağdur etmemek gerektiğine dikkat çeken Mehmet Ergün Turan,“ Karşınızdaki halk kitlesini mağdur etmeden sonuca ulaşmak ve bunun yanı sıra kentin köhnemiş bölgelerini de rehabilite etmek ana hedefimiz. Bu kapsamda gecekondu dönüşüm projelerinin en zor tarafı halkı proje konusunda ikna etmek, yeni hayata adaptasyon konusunda sosyal içerikli projeler geliştirmek ve hak sahiplerini bu yönde kanalize edebilmek. İdaremiz bu anlamda Stratejik İletişim Konsepti oluşturma yönünde çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.  

6.7 milyon
Türkiye’de yenilenmesi gereken konut sayısı

884 milyar TL
6.7 milyon konutun yenilenme bedeli

44 milyar TL
Yıllık kentsel dönüşüm maliyeti

334 bin
Yılda yenilenmesi gereken ünite sayısı

20 yıl
Kentsel dönüşüm için öngörülen süre
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)