BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKorunun fiyatı nasıl sıfırlandı----

Korunun fiyatı nasıl sıfırlandı

Korunun fiyatı nasıl sıfırlandı
19 Mart 2014 - 03:05 www.finansgundem.com

Hüseyin Avni Paşa Korusu'na tapuda '0' TL bedel nasıl belirlendi? Koruda imar yasağı devam ediyor mu?

Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’in Üsküdar’daki 3 bini aşkın ağaçla dolu tarihi ‘Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun tamamını 2009’da satın aldığının ortaya çıkmasının ardından bölgede imar yasağı kalktı mı endişesi yaşandı. Cumhuriyet gazetesinin dünkü haberinde tapuda '0' TL bedel belirlendiği de belirtilmişti. Gülistan Alagöz'ün Hürriyet'teki haberinde imar yasağı ve '0' bedelle ilgili soru işaretlerine yanıt var. Haber şöyle: 

Dün Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan haberde tapuda ‘0’ TL bedel belirlendiği iddia edilirken, Hürriyet Yazarı Şükrü Kızılot, TMSF’ye ya da bir başka kamu kuruluşuna ait bir gayrimenkulün, 0 TL’ye satılmasının mümkün olmadığını söyledi. Kızılot,  tapu kayıtlarında değerinin 0 TL olarak gözükmesinin tevhit (yani yüzde 35’lik arazi ile yüzde 65’lik arazinin birleştirilmesi) ya da şirket ünvanı değişikliği gibi nedenlerle olabileceğini söyledi. Cengiz İnşaat Başkanı Mehmet Cengiz’in avukatı Ahmet Mutlu da bu bilgiyi doğrulayarak, “Hisse birleşimi nedeniyle olağan Tapu Müdürlüğü uygulaması olarak tapuda 0 TL ibaresi yer aldı” dedi.

TMSF, korunun yüzde 65’lik bölümünün 19 milyon 200 bin TL muhammen bedelle ihaleye çıkarıldığını ve Cengiz İnşaat’ın 31 milyon 690 bin 132 TL üzerinden taşınmazı almaya hak kazandığını belirtti. Satışı gerçekleştirilerek tapu devri ise 23 Kasım 2007’de yapıldı. Söz konusu taşınmazın yüzde 35’ine sahip Erdem Holding ise korudaki payını 2009 yılında Cengiz İnşaat’a bedeli karşılığında sattığını ve satış işleminin banka kanadıyla yapıldığını açıkladı.Yüzde 35 için de 20 milyon 752 bin 325 TL ödendi. 

İMAR İZNİ VAR MI?

İstanbul Belediyesi yetkilileri, söz konusu alanda imar yasağının kaldırıldığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirtti. Cengiz İnşaat tarafından yapılan açıklamada da Boğaziçi ön görünüm içinde yer alan koruda hiçbir imar değişikliği talebi veya girişimi olmadığı ifade edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)