BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakFrankzedeler her geçen gün artıyor----

Frankzedeler her geçen gün artıyor

Frankzedeler her geçen gün artıyor
20 Ocak 2015 - 07:36 www.finansgundem.com

Polonya, Macaristan ve Hırvatistan'da frankla ev alanlar zararda. Miami merkezli bir hedge fon ise battı

İsviçre Merkez Bankası'nın (SNB) 2011'den bu yana uyguladığı temel kur tavanını kaldırmasının yankıları sürüyor. Polonya'da frankla ev kredisi alan 560 bin kişi, ülke para birimi Zloti de yüzde 20 değer kaybedince dairelerini acilen satışa çıkarmak zorunda kaldı. Polonya'da frankla ödenen borçların toplam kredi hacmi içindeki payı yüzde 40. Frank cinsinden mortgage kredilerinin GSMH içindeki payı ise yüzde 8'e yaklaşmış durumda. Polonya gibi Macaristan'da da binlerce kişinin frankla ev kredisi aldığı belirtiliyor. Ancak Macarlar'ın kur zararından korunmak için özel sigorta yaptırdıkları söyleniyor. Hırvatistan'da da frankla alınan mortgage kredilerinin payı, 42 milyar dolarlık toplam kredilerin yüzde 10'u.

EVEREST, İFLAS BAYRAĞI ÇEKTİ

Frank nedeniyle iflas bayrağını çeken aracı kurumlara da her gün bir yenisi ekleniyor. Miami merkezli Everest Capital Küresel Fonu battı. Fonun batan varlığı 830 milyon dolar. İsviçre Merkez Bankası'nın kararı Deutsche Bank, UBS ve Barclays'e de 400 milyar dolar kaybettirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)