BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEv fiyatları yükselişe geçecek----

Ev fiyatları yükselişe geçecek

Ev fiyatları yükselişe geçecek
19 Mayıs 2015 - 12:43 www.finansgundem.com

Dolar kurundaki artışın önümüzdeki aylarda inşaat maliyetlerine de yansıması bekleniyor

Emlak sektöründe faaliyetlerini sürdüren Show Realty  CEO'su Kazım Algın, ev satın almayı düşünenlerin acele etmesi gerektiğini, aksi takdirde satın almak istedikleri evin fiyatında artışla karşılaşabilecekleri uyarısında bulundu. 

Geçtiğimiz günlerde  konut satışlarıyla ilgili birkaç istatistiki araştırmanın yayınlandığını belirten Kazım Algın, şöyle devam etti: "Bunlardan birincisi konut fiyatlarında artış ki; İstanbul,  Ankara, İzmir,  Adana gibi iller başı çekiyor. İkincisi de konut sektörü temsilcilerinin  dolardaki artışın önümüzdeki aylarda inşaat maliyetine yapacağı etkiyle ilgili yaptığı araştırmalar.

"DOLARDAKİ ARTIŞ EV FİYATLARINI %20 ARTIRIR" 

Dolardaki yaklaşık %20'lik artış, inşaat maliyetlerine yansıyacağı için, yeni ev fiyatlarında en az %20'lik yükseliş kaçınılmaz olacak. Yeni ev yani sıfır ev değil, ikinci ev alırım gibi bir düşünceye de kapılabilirsiniz. Ancak şunu vurgulamak gerekir ki aynı sokakta, aynı semtte yeni evin satış fiyatı arttığında, mal sahipleri bu artışı kendi evlerine de uyguluyor. Yani ikinci el ev fiyatları da otomatik olarak artıyor."
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • totolu19 Mayıs 2015 17:26

    ayni haberi 10. kere okuyorum ama baktigim evlerin fiyatlari 1 senedir ayni, azalmadi da artmadi da, surekli bir "acele edin" gazi, 20% arttir bakalim evi satabiliyor musun