BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat'ten Bosna'ya 'tüp bebek' kredisi----

Ziraat'ten Bosna'ya 'tüp bebek' kredisi

Ziraat'ten Bosna'ya 'tüp bebek' kredisi
22 Haziran 2015 - 04:48 www.finansgundem.com

​Saraybosna’da 1.8 milyon Euro yatırım yapan Bahçeci Tüp Bebek Merkezi, Bosna-Herseklilerin tedaviden yararlanabilmesi için Ziraat Bankası ile anlaştı

Bahçeci Sağlık Grubu Saraybosna’da 1.8 milyon Euro yatırımla tüp bebek merkezi açtı. Konuyla ilgili Mesude Erşan imzalı Hürriyet'teki haber şöyle:

Davetlisi olarak gittiğimiz Saraybosna’da yeni kliniğinde görüştüğümüz Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, “İstanbul’da yapılabilen tüm işlem ve hizmetleri burada da gerçekleştirebiliyoruz” dedi.

Balkanlar’da Kosova (Priştina’da hastane) ve Bosna Hersek olmak üzere iki ülkede yatırımı bulunan Bahçeci, Sırbistan ve Arnavutluk’da da birer tüp bebek merkezi açmayı hedeflediklerini söyledi. Yurtdışında Azerbeycan (Bakü), Kuzey Irak (Bağdat ve Erbil) ve KKTC’de (Lefkoşe) de tüp bebek merkezi bulunan Bahçeci, “Yurtdışı yatırımlarımızda prensibimiz, merkezlerin medikal direktörleri, embriyoloji uzmanları ve başhemşire kadrolarını Türkiye’den götürdüğümüz uzmanlardan oluşturmak. Ayrıca İstanbul’da verilebilen tüm hizmetleri oralarda da sunabilmek. Genel müdürlerimizi ülkeyi ve işini iyi bilen yerel uzmanlardan seçiyoruz. Saraybosna’daki ilk yatırımımız 1 milyon Euro’luktu. Yeni yerimizi kent merkezine taşıdık ve 1.8 milyon Euro’ya tepeden tırnağa yeniledik. ‘Ufak bir istasyon kurayım, buranın standartları yüksek değil, hastaları alıp Türkiye’ye getireyim’ demiyoruz. Belli bir standardı olan yerler kurmak istiyoruz. Burada da diğer 8 tüp tüp bebek merkezimizin tümünde aynı fiyata (2 bin Euro) ve aynı standart ve kalitede hizmet veriliyor” diye konuştu.



ŞU ANDA RAKİP YOK


Bosna Hersek’deki mevcut tesislerin üstüne çıktıklarını belirten Bahçeci, “Aslında buraya 3 yıl önce geldik ve yerel bir ortağımız vardı. Sonra onunla yollarımızı ayırdık ve tek kaldık. Buranın kendine özgü kuralları var. Zorluk çıkarmıyorlar ama kolaylıklar da yok” dedi. Yabancı büyük yatırımcıların ise Türkiye’deki sağlık sektörüne ilgi duyduğunu hatırlatan Bahçeci, “Büyük hastaneleri aldılar, ortak oldular. Şimdi daha küçük ölçekli hastanelere ortak olmak istiyorlar. Ayrıca tüp bebek zincirleri, radyoloji, fizik teadvi merkezleri gibi odaklı yatırımlar yapmak istiyorlar. Körfez sermayesinden bu konuda yoğun bir talep var. Bizim de görüşüyoruz. Sonuçlanan yok ama belki biriyle ortaklıkla devam edeceğiz” dedi.

Tüp bebek kredisinin fİkİr babası

BOSNALI çiftlerin tüp bebek tedavilerine ulaşmalarının önündeki finansal engelleri aşabilmeleri için Ziraat Bankası’nın kredi tanımlanması fikri merkezin medikal direktörü Doç. Dr. Ümit Göktolga’dan gelmiş. Göktolga, “Bosna Hersek, bir Sırp Cumhuriyeti ile 10 kantondan oluşuyor. Her birinin idari yapısı farklı olduğu için tüp bebek tedavilerini ödemeleri de farklı. Saraybosna kantonu sadece bazı ilaçların yüzde 50’sini ödüyor. Ama tüp bebek için bir ödemesi yok. Ziraat Bankası ile sadece bizim kliniğe özel kredi tanımladık. Ortalama 3 deneme tutarı kadar krediyi (10 bin KM), 36 ay vadeye kadar ve faizsiz veriyor” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)