BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat’te 2 bin kişiye iş, 2 ülkeye yatırım----

Ziraat’te 2 bin kişiye iş, 2 ülkeye yatırım

Ziraat’te 2 bin kişiye iş, 2 ülkeye yatırım
21 Nisan 2014 - 06:37 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası Genel Müdürü geçen yıl 4500 kişiye istihdam yarattıklarını, 2014’te de bunun yarısı kadar iş sağlayacaklarını söyledi

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, gelirleri ve faiz maliyetlerini iyi yöneterek 2014’ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 10 kâr artışı sağladıklarını, kredilerde ise kurumsal krediler ağırlıklı olmak üzere yıl sonuna göre yüzde 7 civarı büyüdüklerini söyledi.

Milliyet'in haberine göre, Ziraat Bankası 2013’ün ilk çeyreğinde 902 milyon lira net kâr elde etmişti. Bankanın sendikasyon kredisi töreni öncesi soruları yanıtlayan Aydın, geçen seneki yüzde 55 kredi büyümesinin yarattığı baz etkisinin de bankaya kârlılıkta bir avantaj sağladığını belirterek, “İlk çeyrek sonuçlarına bakıldığında Ziraat Bankası’nın kredi büyümesinin bu yıl için yüzde 25’in üzerinde olacağı görülüyor. Kârda ise, bu yıl sonunda, geçen sene elde ettiğimiz 3.3 milyar liranın üzerinde bir kâr elde edeceğiz gibi görünüyor” dedi.

İKİ ÜLKEYE YATIRIM

Aydın geçen sene 4.500 kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, bu sene sonunda ya da 2015 başında, bunun yarısı kadar istihdam sağlayabileceklerini açıkladı. Yurtdışında büyüme planları ile ilgili de bilgi veren Aydın, Balkanlar’da iki ülkede lisans başvuruları olduğunu hatırlatarak, “Realize olduğunda o iki ülkede 2014 yılında sonlarına doğru faaliyete geçebiliriz” dedi.

Bazı yurtdışı ortaklıklarda istedikleri hızda ilerleme kaydedemediklerini belirten Aydın, “Ortaklıkta istediğimiz hızda gitmeyen Azerbaycan, Özbekistan ve Türkmenistan’da yüzde 50-50 ortak olduğumuz bankalar var. Azerbaycan’da biraz daha ağır gidiyor. Ancak bu ülkelerde devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

FAİZDE SEYİR AŞAĞI YÖNLÜ

Hüseyin Aydın Merkez Bankası’ndan bir faiz indirimi bekleyip beklemediği sorusuna şu yanıtı verdi:

“Finansal istikrara halel getirmeksizin büyüme hepimizin hedefidir. Faizler aşağı yönlü oldukça büyüme daha pozitif olacaktır. Biz de bundan böyle faizlerin aşağı yönlü seyir takip edeceğini düşünüyoruz. Ben genel piyasa faizlerinden söz ediyorum. Piyasada faizlerin aşağı yönlü seyir göstereceğini düşünüyoruz” yanıtını verdi. Merkez Bankası’nın zorunlu karşılıklara Faiz ödemesinin önemli olduğunu ve bankalara getirisi olacağını belirten Aydın, ancak bunun çok büyük bir katkı sağlayacağını düşünmediğini ifade etti.

 800 MİLYON DOLARLIK SENDİKASYON KREDİSİ

Ziraat Bankası 21 ülkeden 39 bankanın katılımıyla 211.5 milyon dolar ve 430 milyon euro karşılığı 800 milyon dolarlık sendikasyon kredisi aldı. Kredinin maliyeti geçen yılki 700 milyon dolarlık sendikasyona göre 10 baz puan düşerek Libor/Euribor+90 baz puan oldu. Bilanço dönüşümü kapsamında salt mevduata dayalı pasif yönetiminden mevduat dışı kaynakları da önemseyen bir bankaya geçtiklerini kaydeden Aydın, bu kapsamda sağladıkları sendikasyonun da bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

EUROBOND YOLDA

Yakın zamanda eurobond ihracına da çıkmayı planladıklarını belirten Aydın, “Eurobond ihracına belli bir dönemin bilançosu ile çıkmak gerekiyor. Şu anda piyasa koşulları buna elverişli. Piyasa koşullarının elvermesi halinde ilk çeyrek bilançosuna göre ihraca çıkabiliriz. Yaklaşık 1 milyar dolarlık bir ihraca çıkmayı planlıyoruz. Henüz yetkilendirme verilmedi ama görüştüğümüz bankalar var” dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ziraatli23 Nisan 2014 22:30

    Genel Müdür son üç yılda alınan personelin kaç tanesinin ayrıldığını da açıklasın. Bankada hevesle göreve başlayan kişiler, saçma sapan uygulamaları görünce buldukları ilk fırsatta başka bir yerde iş bulup gidiyor. Yazık değil mi