BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası'nın karı %18 arttı----

Ziraat Bankası'nın karı %18 arttı

Ziraat Bankası'nın karı %18 arttı
07 Mayıs 2015 - 17:05 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası'nın ilk çeyrekte net karı yüzde 18 artışla 1.1 milyar TL oldu

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 2015 Yılı 1. Çeyreğine ilişkin gelişmeler konusunda açıklamalarda bulundu. Ziraat Bankası'nın ilk çeyrekte net karı yüzde 18 artışla 1.1 milyar TL oldu.

Bankanın 2015 yılı ilk çeyreğine ilişkin finansal verilerini değerlendiren Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, güçlü finansal yapısının yanı sıra yenilenen, gelişen ve dinamizm kazanan iş modeli ile Ziraat Bankası’nın aktif toplamının, kredi ağırlıklı olmak üzere yılın ilk çeyreği itibariyle %10 oranında artış kaydederek 271 milyar TL’yi aştığını belirtti.

Kredilerimizin Bilanço İçindeki Payı İstikrarlı Bir Şekilde Artıyor

Genel Müdür Hüseyin Aydın “Nakdi krediler, ilk çeyrekte %12 artarak 158 milyar TL büyüklüğe ulaşmıştır. Bireysel kredilerde bu çeyrekte %6 artış kaydedilmesine karşın kurumsal kredilerdeki artış %14 seviyesinde gerçekleşmiştir. Ziraat Bankası, önemi gittikçe artmakta olan tarımın, küçük ve orta ölçekli şirketlerin, büyük kurumsal firmaların, altyapı ve enerji alanında büyük projelerin finansmanında önde gelen bankalar arasında yer almayı sürdürmektedir.
 
İlk çeyrek sonu itibariyle  krediler, Bankamız bilançosunun %58’inden fazlasını oluşturmaktadır. Yaklaşık %97 olan kredi/mevduat ve %16 olan sermaye yeterlik rasyoları ile Ziraat Bankası, kredilerin bilanço içindeki payını güvenli bir şekilde artırma kabiliyetine sahip bulunmaktadır.

 Takipteki Krediler Rasyomuz 1,8

 Kredilerdeki artışın sağlıklı bir yapıda olması için kredi süreçlerinin etkinliği artırılarak takipteki krediler rasyosunun sektörün altındaki seyri sürdürülmektedir. Erken uyarı ve etkin tahsilat süreçleriyle, kredi kalitemizin güvenli seviyelerde olması hedefimizi sürdürülebilir kılmaktayız. Takipteki krediler rasyosu   %1,8 seviyesinde bulunmaktadır” dedi.

Bilançonun Finansman Kaynaklarını Çeşitlendiriyoruz

Bilançonun finansman kaynaklarını çeşitlendirmeyi sürdüren Ziraat Bankası’nın, güçlü mevduat tabanının yanı sıra yurt içi ve yurt dışından farklı kaynaklar kullanarak sektörle uyumlu mevduat dışı kaynak yapısına ulaşma hedefinde önemli mesafeler kaydettiğini belirten Genel Müdür Hüseyin Aydın, özellikle kobilerin finansmanında, uluslararası finans kurumlarından uygun koşul ve maliyetlerle kaynak teminine devam edildiğini sözlerine ekledi.

Sadece nakdi değil gayrinakdi kredilerin de geliştirilmesine devam edildiğini ve  son bir yıllık dönemde Bankanın, döviz kredilerinde USD bazında %34 ve gayri nakdi kredilerde ise  %39 artış kaydettiğini ifade eden Hüseyin Aydın, İlk çeyrek sonu itibariyle nakdi ve gayrinakdi kredilerin toplamının yaklaşık 205 milyar TL olarak gerçekleştiğini ve Bankanın dış ticaretteki pazar payını artırmaya devam edeceğini belirtti.  

Özkaynak Yapımızı Güçlendiriyoruz

Genel Müdür Hüseyin Aydın “Özkaynakların güçlendirilmesini önemli bir bilanço hedefi olarak belirlemiş olan Bankamız, ilk çeyrek sonu itibariyle sektörde en yüksek özkaynak büyüklüğüne sahip banka olmuştur. Güçlü öz kaynak yapımız ile bilançomuzun hareket kabiliyetini sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz. Ülkemizin her ilçesinde bir Ziraat Bankası bulunmasını hedefliyoruz. Her ne kadar teknolojiye olan yatırımlarımız çerçevesinde, 6.199 adede ulaşan ATM ağına sahip olmayı yeterli görmeyerek hem kaliteyi hem de sayıyı artırmaya, internet ve telefon bankacılığı ile çağrı merkezimizi geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya odaklansak da  hiçbir bankanın olmadığı ilçelerimiz dahil olmak üzere her yerde müşterilerimize ulaşmak ve onların finansal ihtiyaçlarını karşılamak, daha fazla sayıda müşterimizin bankacılık ürün ve hizmetlerinden yararlanmalarını sağlamak ana yönetim ilkemizdir. Yılın ilk çeyreğinde 19 yeni şube açılmış olup mevcut şubelerimizin hizmet kalitesini artırmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.

2000 Şubeli Banka Olmaya Doğru İlerliyoruz

 Şubelerin müşteri odaklı bir yapılanma içerisinde olması ve verimliliğin artırılması için faaliyet göstermeye başlayan operasyon merkezinin işlem türü ve hacim olarak her geçen gün gelişmeye devam ettiğini belirten Genel Müdür Hüseyin Aydın, müşteri işlemlerinin şube dışı kanallardan gerçekleşme oranının %80 seviyesine ulaştığını da sözlerine ekledi. Hüseyin Aydın “Bu durum, şubelerimizden hizmet almakta olan müşterilerimize daha yüksek hizmet kalitesi ve seviyesi sunmamızı sağlamaktadır. Bu yapılanma ile daha az çalışanı olan butik şubeler ve henüz banka olmayan ilçelerde şubeler açarak orta vadede 2.000 şubeli bir Banka olmayı, sürdürülebilir bir verimlilikle sağlamış olacağız. Yurtiçinde 1.701 hizmet noktasında bu amacımızı gerçekleştirmek için çalışırken  müşterilerimizin bulunduğu coğrafyalarda onlara daha etkin hizmet vermek üzere yurtdışında geliştirmeyi hedeflediğimiz hizmet ağımız bulunmaktadır. Yurtdışında ortaklık veya şube olarak 16 ülkede 84 noktada hizmet vermekteyiz. Bu hizmet ağının geliştirilmesi için çalışırken yeni şube ve ortaklıklar ile yaygınlığı artırmayı sürdürüyoruz.  Azerbaycan’da Azer-Türk Bank’ta ortaklığımız devam ederken, tamamı Bankamıza ait olmak üzere yeni bir bankayı yılın 2. çeyreği sonunda faaliyete geçirmeyi hedeflemekteyiz. Kosova Cumhuriyet’inde şube ve Karadağ Cumhuriyeti’nde banka açmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” diyerek açıklamalarını sürdürdü.

Önce Katılım Bankası, Sonrasında Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Açılacak

 Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın “Mayıs ayı sonu itibariyle, Ziraat Katılım Bankası’nın faaliyete başlamasının ardından gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) için de çalışmalar başlayacaktır. Yurtiçinde ve yurtdışında ülkemizin en yaygın hizmet ağı, geliştirilmekte olan ürün çeşitliliği ve şube dışı kanalları ile hizmet vermekte olan Ziraat Bankası, böylece müşterilerinin her türlü finansal ihtiyaçlarını her yerde etkin şekilde karşılayan bir yapıyı sağlamak konusunda önemli bir mesafe kaydetmiş olacaktır. Verimlilik odaklı olarak gelişmeye devam eden Ziraat Bankası, ülkemizin en önemli kurumlarından biri olarak müşterileri ile birlikte büyümeye ve ekonomiye olan katkısını artırmaya devam etmektedir.  Bankamız, müşteri odaklı yaklaşım ile hem iş modelini hem de bilançosunu geliştirmektedir. Bu topraklar için daha fazlasını sunmaya yönelik çalışmalarımız devam etmektedir” diyerek açıklamalarına son verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)