BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası'ndan Fed açıklaması!----

Ziraat Bankası'ndan Fed açıklaması!

Ziraat Bankası'ndan Fed açıklaması!
11 Eylül 2014 - 15:03 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin, Ziraat Bankası New York şubesinde denetime başladığı haberlerine açıklık getirdi

 Ziraat Bankası, New York şubesindeki denetimin, herhangi özel bir içerik ve şekil ihtiva etmeyen rutin bir denetim olduğunu, şubenin kısıtlanmış veya durdurulmuş herhangi bir işlemi olmadan faaliyetlerini sürdürdüğünü bildirdi.

Ziraat Bankasından yapılan yazılı açıklamada, banka tarafından 9 Eylül 2014'te konuyla ilgili açıklamalar yapılmış olmasına karşın, söz konusu şubenin faaliyetlerine ilişkin halen medyada farklı içeriklerde çıkan ve bilgi kirliliğine neden olan haberlere istinaden bir kez daha açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

Bankanın yurt içindeki 1600'ü aşan şubesinin yanı sıra yurt dışında 16 ülkede ve 80’i aşkın noktada sahip veya ortak olduğu bankalar ve yurt dışı şubeleri ile faaliyet göstermekte olduğu belirtilen açıklamada, yerel düzenleme ve regülasyonlara titizlikle uyulduğu ifade edildi. Bankanın bu kadar geniş bir coğrafyada çalışıyor olmasına karşın, faaliyetlerine yönelik bu güne kadar otoritelerce yapılmış herhangi bir uyarı da bulunmadığına yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ülkemiz dahil olmak üzere, her ülkede otoritelerin zaman zaman finansal piyasalarda farklı regülasyon ve düzenlemelere gitmekte olduğu bilinen bir gerçektir. Bu piyasalarda faaliyet göstermekte olan kurumların söz konusu düzenlemelere uyum sağlamaları da belirli bir plan dahilinde sağlanmaktadır.

Bu çerçevede, bankamızın tüm yurt içi ve dışı organizasyonlarında bizim de tespit ettiğimiz  teknolojik alt yapının daha etkin kullanımı ihtiyacının karşılanmasını teminen, ilgili otoriteler ile ortak çalışma planları sürdürülmektedir.

New York şubemizde 8 Eylül 2014'te başlamış ve medyaya konu olan söz konusu denetim, daha önce tarihi ve kapsamı bilinmekte olup herhangi özel bir içerik ve şekil ihtiva etmeyen rutin bir denetimdir. Hali hazırda, kısıtlanmış veya durdurulmuş herhangi bir işlemi olmadan New York şubemiz faaliyetlerini sürdürmektedir.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)