BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası'ndan Fed açıklaması----

Ziraat Bankası'ndan Fed açıklaması

Ziraat Bankası'ndan Fed açıklaması
07 Temmuz 2014 - 06:31 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası İç Sistemler Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Cesur Fed ile ilgili süreci anlattı

ABD Merkez Bankası’nın (FED) kara paranın aklanmasına karşı alınacak önlemleri içeren bir rapor hazırlaması için Ziraat Bankası’yla bir anlaşma imzaladığını duyurmasının ardından, Ziraat Bankası da süreçle ilgili detayları açıkladı. Banka yöneticileri, anlaşmaya konu New York şubesinin bir gökdelenin 30’lu katlarında faaliyet gösteren küçük bir şube olduğunu belirterek, “Rutin denetim sonucu varılan bir uzlaşma. Herhangi bir sıkıntı yok” dediler.

YAZILI PLAN SUNACAK

Yapılan açıklamada, anlaşmanın Ziraat Bankası İç Sistemler Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Cesur ile ABD merkez bankası Kıdemli Başkan Yardımcısı F. Christopher Calabia arasında imzalandığı belirtildi. Ziraat Bankası, anlaşmayı izleyen 60 gün içinde, ABD’nin düzenleyici kurumlarına, bankalar yasası hükümleri ve kara paranın aklanmasını önlemeye ilişkin kurallara uygun ve “kabul edilebilir” olan “yazılı bir plan” sunacak. Ayrıca, Ziraat Bankası New York şubesinde, yüksek riskli müşterilerin işlemleri ya da diğer kuşkulu işlemlere ilişkin 1 Temmuz ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasındaki kayıtlar, bağımsız bir danışman tarafından incelenecek.

RUTİN DENETİMDE GÖRÜLDÜ

Ziraat Bankası yetkilileri, söz konusu uzlaşmaya rutin denetimler soncunda vardıkları bilgisini verdiler. New York şubesinde şüpheli bir işlem görüldüğü iddialarını reddeden yetkililer, “Sıkıntılı bir süreç yok. İş yapma teknikleriyle ilgili olarak bir uzlaşmaya varıldı ve bu uzlaşma duyuruldu. Aksi takdirde şüpheli bir durum görülse, bankacılık lisansı hemen iptal edilirdi” diye konuştular.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)