BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası 6 aylık değerlendirme----

Ziraat Bankası 6 aylık değerlendirme

Ziraat Bankası 6 aylık değerlendirme
05 Ağustos 2015 - 17:54 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 2015 yılı 2. çeyreğine ilişkin gelişmeler konusunda açıklamalarda bulundu

Yaygınlık, hizmet kalitesi ve çeşitliliğinde artışımız sürüyor
Bankanın 2015 yılı ikinci çeyreğine ilişkin finansal verilerini değerlendiren Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, “Yeni iş modelimizin de katkısıyla ana vizyonumuz olan tarım ve diğer sektörlere finansal çözümler sunmak konusunda etkinliğimizi artırarak herkesin bankası olma stratejimizi sürdürmekteyiz ve finansal hizmet çeşitliliğimizi artırıyoruz” dedi. Aydın, “Bu yılın ilk yarısında, Ziraat Katılım Bankası faaliyete geçirildi. Ziraat Katılım, katılım bankacılığının finans sektöründen alınan payının yükseltilmesi stratejisi ile katılım bankacılığına artı değer katan bir iş modelini izliyor olacaktır. Yurt içinde buna ek olarak; yine aynı dönemde 53 yeni şube açtık. Yurt dışında da şube ve iştirak olarak ağımızı geliştiriyoruz. Bu yıl Priştine Şubesini açarak yurtdışında hizmet verdiğimiz ülkelere Kosova’yı da ekledik. Azerbaycan ve Karadağ Cumhuriyeti’nde banka kurma çalışmalarımız tamamlanarak bankacılık faaliyetleri başlatıldı. Gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) ve faktoring konusunda iştirak kurma çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.

Genel Müdür Hüseyin Aydın sözlerini “Böylelikle; yurtiçinde 1.734’e, yurtdışında 17 ülkede 87’ye ulaşan hizmet noktalarımız ve geliştirmekte olduğumuz şube dışı hizmet kanallarımızla, finansal iş kolu çeşitliliği ile müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarını en etkin şekilde karşılamaya çalışıyoruz. 6.304’e ulaşan ATM ağımızı sayısal olarak artırırken kabiliyet ve etkinliğini de geliştirmeyi sürdürüyoruz. Yaygın bir bankacılık yapmayı hedefleyerek şube dışı bankacılıkta da etkinliğimizi artırmak üzere; internet şubemiz, cep telefonları için tasarladığımız Ziraat Cep Şubemiz, çağrı merkezimiz ve müşteri ilişkileri merkezimiz gibi hizmet kanallarını sürdürülebilir bir şekilde geliştirmeye devam edeceğiz” diye sürdürdü.
 
Reel sektörün finansmanında önemli çözüm ortaklarından biriyiz
Ziraat Bankası, bilançosunun yaklaşık %60’ı kredilerden oluşan, yaşam boyu hizmet vermeyi hedeflediği bireysel müşterilerinin konut ve ihtiyaç gibi bireysel finansal ihtiyaçlarını etkin şekilde karşılayan bir banka olmayı sürdürürken, ağırlıklı olarak reel sektörün finansman ihtiyaçlarına cevap veren bir iş modelini uygulamakta olduğunu belirten Genel Müdür Hüseyin Aydın, bu doğrultuda menkul kıymet portföyünün bilanço payındaki azalışın sürmekte olduğunu sözlerine ekledi. Aydın şöyle devam etti: “2,5 yıl gibi kısa bir dönemde krediler yaklaşık 1,4 kat artarken kurumsal kredilerde 2,1 kat, bireysel kredilerde ise 0,6 kat artış sağlanmış durumdadır. Müşteri ağırlıklı bilançoya sahip olmak stratejimiz çerçevesinde; aynı dönemde, menkul kıymetler portföyümüzün bilanço içindeki payı %40’lardan %23’lere gerilemiş durumdadır. Kurumsal kredilerde tarım öncelikli olmak üzere ülkemizin enerji, ulaşım ve iletişim gibi sektörlerindeki büyük projelerine finansman sağlanmıştır. 

2015 yılının ilk yarısında ise nakdi kredilerde %19 büyüme kaydedildi. Gayri nakdi krediler dahil toplam kredi büyüklüğümüz, 217 milyar TL’yi aşarak reel sektörün finansmanındaki etkinliğimiz artırılmaktadır.”
 
Takipteki krediler rasyomuz 1,7
Genel Müdür Hüseyin Aydın, “Kredilerde büyüme sürdürülürken etkin kredi yönetimi ile kredi kalitesini iyileştirmeyi sürdürüyoruz. Bu konuda oluşturduğumuz altyapımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Takipteki kredilerden herhangi bir satış olmamasına karşın takipteki kredilerimizin oranı %1,7 ile sektör ortalamasının oldukça altında olan seyrine devam etmektedir. Bu olumlu seyirde; Bankamız ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmiş olduğumuz kredi modüllerimiz, erken uyarı ve geliştirilmiş tahsilat sistemlerimiz oldukça önemli rol oynamaktadır” diyerek açıklamalarını sürdürdü.

Aydın açıklamalarına şöyle devam etti:
“Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde müşterilerimizin çözüm ortağı olarak  hem iş modelimizi hem de finansal yapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu hedef için özkaynakların güçlendirilmesi ve etkin likidite yönetimine önem veriyoruz. 
Bankamızın verimlilik ve etkinlik rasyoları, izlemekte olduğu iş modeli çerçevesinde daha da iyileştirilmektedir. Güçlü mevduat yapımızı mevduat dışı fonlama imkanları ile destekleyip   yurtiçi ve yurtdışından sağladığımız kaynaklar ile müşterilerimize finansal çözümler sunuyoruz.

Tasarrufun kıt bir kaynak olduğu ülkemizde, tasarruf alışkanlığının geliştirilmesi için de çalışmalarımız sürdürülmektedir. Vadenin uzatılması, mevduat tabanının daha geliştirilmesi için yeni mevduat ürünlerinin tasarlanması ve uygulaması konusunda çalışıyoruz.
Ödeme sistemleri, Bankamızın Banka kartında pazar payını daha çok artırma yönünde bir strateji izlemektedir. Harcama özelliğinin yanı sıra tasarruf imkanı da veren “Kazandıran Bankkart” ürünmüzü geliştirmeyi sürdürüyoruz. Banka kartı pazar payındaki liderliğimizi, bu pazarın daha da büyümesini sağlayarak devam ettireceğiz.”
 
Girişimci segmentin finansal ihtiyaçları için uygun koşullar sunuyoruz
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın “Nisan ayında vadesi gelen sendikasyon kredisini yaklaşık %40 artışla yenileyerek 1.1 milyar USD seviyesine çıkardık. 2013 yılındaki Eurobond ihracından sonra oluşturduğumuz orta vadeli tahvil programı (GMTN) ile yurtdışından 400 milyon USD fon sağladık. Uluslararası kuruluş ve bankalardan temin ettiğimiz fonlarla reel sektörün özellikle de girişimci segmentin finansman ihtiyacını uygun koşullarla karşılamayı sürdürüyoruz. 2015 yılında yurt dışından temin edilen kredilerde 950 milyon USD artış sağlanarak dış ticaretin finansmanındaki etkinliğimiz artırılmaktadır. 
Yurtiçi ve yurtdışındaki şube ve iştirakleri, şube dışı hizmet kanalları, finansal hizmet çeşitliliği, müşterileri ve çalışanları ile Ziraat Bankası bir finans grubu disiplini içinde iş modelini, yeni bankacılığa örnek teşkil edecek şekilde geliştirmeyi sürdürecektir.” diyerek açıklamalarına son verdi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)