BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYunan bankaları için teminatlar düşürebilir----

Yunan bankaları için teminatlar düşürebilir

Yunan bankaları için teminatlar düşürebilir
06 Mayıs 2015 - 15:14 www.finansgundem.com

AMB Çarşamba günü yapılacak toplantıda Yunan bankalarının acil yardım fonlarına ulaşmak için gösterdikleri teminatta indirime gitmeyi tartışacak

Toplantı gündemi ile ilgili bilgi sahibi kişilerin ifadesine göre Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Çarşamba günü Yunan bankalarının acil yardım fonlarına ulaşmak için gösterdikleri teminatta indirime gitmeyi tartışacak.

Guvernörler ayrıca Yunan bankalarına ek olarak ne kadar likidite veya Acil Durum Likidite Yardımı (ELA) yapılacağını değerlendirecek. AMB, ELA’nın üst sınırını geçtiğimiz hafta 76.9 milyar euroya (87 milyar dolar) yükseltmişti.

Teminatlarda gidilen indirimlerin artırılması bankaların likidite ihtiyaçlarını telafi etmek için daha fazla menkul kıymet taahhüt etmesini gerektirebilir. Söz konusu tartışma, Yunan hükümeti ile kreditörleri arasında bir kurtarma anlaşmasına varılmada sıkıntı yaşanması ile birlikte geldi. Ülke temerrüde düşmenin eşiğine geldi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)