BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi'den öğrencilere iş fırsatı----

Yapı Kredi'den öğrencilere iş fırsatı

Yapı Kredi'den öğrencilere iş fırsatı
29 Haziran 2015 - 13:18 www.finansgundem.com

2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans Programında Yapı Kredi öğrencilere staj olanağı sağlayacak ve mezunlara iş fırsatları sunacak

Yapı Kredi, MEF Üniversitesi işbirliği ile Yapı Kredi Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans Programını hayata geçirdi. 2015-2016 akademik yılında başlayacak program, bugünün küresel piyasasında rekabet edebilmek için gerekli bilgi, beceri ve deneyimleri kazandırarak geleceğin bankacılarını ve finans uzmanlarını yetiştirecek. MEF Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen 2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans Programı süresince Yapı Kredi hem öğrencilere staj olanağı sağlayacak hem de mezunlara iş fırsatları sunacak.
 
“Akademi ve iş dünyasını birleştiren en başarılı model”
Yapı Kredi İnsan Kaynakları ve Organizasyon Genel Müdür Yardımcısı Cihangir Kavuncu, finans sektörüne değer yaratmak adına en büyük yatırımın insan kaynağına yapılması gerektiği vizyonuyla yola çıktıklarını belirterek, “Sektörün en iyi ve nitelikli bankacılarını yetiştirmek üzere kurduğumuz Yapı Kredi Bankacılık Akademisi’nin ardından hayata geçirdiğimiz bu program ile iş dünyası ve akademik hayat arasında köprü kurmayı hedefliyoruz. Bu model sektörümüzde bir ilki temsil ediyor.”  
 
Bankacılık sektörü için Yapı Kredi’nin köklü bir kurum olduğunu ve sektörün yetkin isimlerinin, kariyerinin bir noktasında mutlaka Yapı Kredi ile tanıştığını dile getiren Kavuncu, “71 yıllık tarihiyle başlı başına bir okula dönüşen Yapı Kredi, Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans Programı ile geleceğin bankacılarını yetiştirecek. Staj, burs ve iş imkanlarını bir arada sunan program,  Finans sektöründe bir bankanın gerçekleştirdiği ilk ve en kapsamlı çalışma olma özelliği taşıyor. Programı tamamlayan her öğrenci bankacılık ürün ve hizmetlerini iyi bilen, müşteri ile ilişkileri yönetme konusunda bilgi sahibi ve temel bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilecek düzeyde yetkin bireyler olacak. Bu programı MEF Üniversitesi ile gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
 
Bu işbirliği ile ilgili görüşlerini dile getiren MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin; “Bu program sayesinde iş dünyası ile üniversiteyi bir araya getirecek Türkiye’de örnek olacak model bir uygulama başlatıyoruz. Bu uygulamayı ileride farklı sektörlere de taşıyacağız. Yükseköğretimde farklılıklar yaratan duruşumuzu bu ortak program ile bir kez daha kanıtladık.”
 
MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut ise şu değerlendirmede bulundu; “Finans sektöründe öncü ve köklü bir kurum olan Yapı Kredi ile bu programı hayata geçirmek bizim için gurur verici. Programa, bu yıl 50 öğrenci alacağız. Öğrencilerin tamamı MEF ve Yapı Kredi iş birliği ile eğitimlerini yüzde 100 burslu tamamlayacak. Başarıyla mezun olan öğrencilerimiz ise Yapı Kredi’de çalışma fırsatı yakalama imkanına kavuşacaklar. Programın bir örnek teşkil edeceğini ve model olacağını düşünüyoruz’’ dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)