BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi Bankası 6 aylık kârını açıkladı----

Yapı Kredi Bankası 6 aylık kârını açıkladı

Yapı Kredi Bankası 6 aylık kârını açıkladı
24 Temmuz 2014 - 17:56 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Bankası 2014/6 aylık dönem net karını açıkladı: 929 milyon TL

Yapı Kredi 2014 yılının ilk yarısını 929 milyon TL net kârla tamamladı. Toplam maddi ortalama özkaynak karlılığı yüzde 10,8 olarak gerçekleşen bankanın ikinci çeyrek kârı ilk çeyreğe göre yüzde 17 artarak 501 milyon TL’ye ulaştı. İkinci çeyrek maddi ortalama özkaynak karlılığı ise yüzde 10’dan yüzde 11,6’ya yükselirken, toplam aktif büyüklüğü 2013 yıl sonuna göre yüzde 6 artışla 170.6 milyar TL seviyesine ulaştı.
 
Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, yılın ilk yarısında sergilenen başarılı performansın müşteri odaklı Akıllı Büyüme stratejisinin bir sonucu olduğunu belirtti. Açıkalın, “Büyüme stratejimizi başarıyla uygulamaya devam ediyoruz. Bu sayede kârlılığımızı artırırken tabanımızı da güçlendiriyoruz. Yılın ilk altı ayında kredi ve mevduat tabanımızı dengeli büyüterek likiditemizi başarılı bir şekilde yönettik. Net faiz marjımız, etkili fiyatlama yaklaşımımız sayesinde çeyrek bazda 24 baz puan artarak yüzde 3,6 seviyesine ulaştı. Aynı zamanda, aktif kalitemizi de koruduk ve sermaye yeterlilik oranımızı güçlü seviyede tuttuk” dedi.
 
Yılın ilk yarısında toplam kredilerde sektörün 2 puan üzerinde büyüyerek yüzde 9 artış ile 108.7 milyar TL’ye ulaşıldığını ve bu alanda pazar payının yüzde 9,8’e yükseldiğini vurgulayan Açıkalın, “Haziran itibariyle, aktiflerimizin yüzde 64’ünü bireylerin ve kurumların finansmanı için kullandırdık. Kredilerde, her zaman olduğu gibi katma değer yaratan alanlara odaklanarak önemli pazar payları elde ettik. Mevduatta da yıl sonuna göre yüzde 9 ile sektörün 6 puan üzerinde büyüdük. Böylelikle, mevduat hacmimizi 96.1 milyar TL’ye çıkararak pazar payımızı yüzde 9,6’ya yükselttik. Sermaye yeterlilik oranımız, güçlü kredi büyümesine rağmen, ihtiyatlı ve müşteri odaklı bilançomuz sayesinde yüzde 15,4 ile sektördeki en yüksek oranlardan biri olmaya devam etti” şeklinde konuştu.
 
Fonlama kaynaklarını çeşitlendirmeye devam ettiklerini söyleyen Açıkalın, “Aynı zamanda, bono ihraçları, orta vadeli tahvil programı ve yenilenen sendikasyon kredimiz sayesinde fonlama tabanımızı çeşitlendirmeyi sürdürdük” dedi.
 
"KREDİ KARTLARI, LEASİNG VE FAKTORİNGDE PAZAR LİDERLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR"
 
Yapı Kredi olarak kredi kartı pazarında 25 yıldır kesintisiz süren pazar liderliğini bu yılın ilk yarısında da devam ettirdiklerini belirten Açıkalın, şu değerlendirmelerde bulundu: “Yapı Kredi olarak 70. yılımızda da belirlediğimiz alanlarda öncü ve lider konumumuzu sürdürüyoruz. Türkiye’nin en bonkör kartı Worldcard ile kredi kartları alacak bakiyesinde yüzde 20,2, üye işyeri hacminde yüzde 19,7, kredi kartı hacminde yüzde 18,3 ve kredi kartı adedinde yüzde 17,9 ile pazarda liderliğimiz sürüyor. Öte yandan Yapı Kredi Leasing yüzde 21,1 ve Yapı Kredi Faktoring yüzde 13,5 pazar payıyla sektörlerinde ilk sırada olmaya devam ediyor.”
 
YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR VE ÖDÜLLERLE ADIM ADIM “TARTIŞMASIZ LİDERLİK”
 
Yapı Kredi’nin yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımının bankayı adım adım “Tartışmasız Liderlik” konumuna taşıyacağını da vurgulayan Açıkalın, “Yılbaşından bu yana Yapı Kredi Ailesi’ne 2.000’den fazla kişi katıldı. Aynı zamanda 25 yeni şube açarak 968 şubeye ulaştık. Yılı, planladığımız gibi, 1.000 şubeli bir banka olarak tamamlayacağız” Dedi.
 
Öte yandan farklı alanlarda aldıkları ödüller ve not değerlendirmeleri ile de başarılarını pekiştirdiklerini ifade eden Açıkalın, şu değerlendirmelerde bulundu: “Yılın ikinci çeyreğinde de başarılarımız pek çok ödülle taçlandırıldı. Alternatif Dağıtım Kanalları alanında çok önemli gelişmeler kaydettik. Google tarafından dünyaya örnek uygulama olarak gösterilen yeni web sitemiz, Google’ın resmi blogunda da yayımlandı.
 
Bunun yanı sıra dünyanın önde gelen uluslararası pazarlama ve iletişim ödülleri programı Communicator Awards tarafından web sitemiz 3 farklı ödüle layık görüldü. İnteraktif dünyanın en prestijli ödülü olan Interactive Media Awards’dan ise bankacılık kategorisinde Üstün Başarı Ödülü kazandık.
 
Ayrıca bankamızın uluslararası standarttaki iç denetim uygulamalarının başarısını tescilleyen, TİDE İç Denetim Farkındalık Ödülleri’ne ise 4. kez layık görüldük.
 
Dünyanın önde gelen derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings, Yapı Kredi Portföy’ü bu sene de “Portföy Yönetimi” alanında Highest Standards (tur) notuyla derecelendirdi. Bununla birlikte Avrupa’nın önde gelen prestijli ve bağımsız yayın kuruluşlarından World Finance Magazine tarafından ise “Türkiye’nin En İyi Portföy Yönetim Şirketi” seçildi.
 
Japon derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating ise Yapı Kredi Faktoring’in Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu AAA (Trk) olarak belirledi. Söz konusu not, JCR’ın Türkiye’deki faktoring şirketleri arasındaki derecelendirmelerinde en yüksek seviyeyi ifade ediyor. Fitch Ratings, Yapı Kredi Leasing’in Uzun Vadeli Yabancı Para notunu da bankanın kredi notuna paralel olarak BBB olarak belirledi.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)