BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfBank'tan 2. sendikasyon kredisi----

VakıfBank'tan 2. sendikasyon kredisi

VakıfBank'tan 2. sendikasyon kredisi
15 Eylül 2015 - 11:24 www.finansgundem.com

VakıfBank, 16 ülkeden 30 bankanın katılımıyla 936 milyon dolar tutarında yılın ikinci sendikasyon kredisine imza attı

VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre, banka, nisan ayında temin ettiği 1 milyar doların üzerindeki sendikasyon kredisinin ardından, 936 milyon dolarlık yeni bir sendikasyon kredisine daha imza attı. VakıfBank, ING Bank'ın ajan banka ve koordinatörlüğünde 16 ülkeden 30 bankanın katılımıyla, 168,5 milyon dolar ve 679,5 milyon avro tutarında iki dilimden oluşan 367 gün vadeli ve Libor/Euribor + yüzde 0,75 toplam maliyetle sendikasyon kredisi temin etti.

Geçen yıl eylül ayındaki sendikasyon kredisini yüzde 122 oranında çeviren VakıfBank, temin ettiği yeni sendikasyon kredisini dış ticaretin finansmanında kullanacak.

Krediye, yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak Erste Group Bank AG, Goldman Sachs International Bank, HSBC Bank plc, ING Bank NV, National Bank of Abu Dhabi PJSC, Societe Generale, Standard Chartered Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Bank of America NA, Barclays Bank PLC, BNP Paribas, Commerzbank Aktiengesellschaft Filiale Luxemburg, Deutsche Bank AG London Branch, Natixis ve Wells Fargo Bank NA London Branch bankaları katıldı.

"Küresel oynaklıklara rağmen maliyet düşmeye devam ediyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, şunları kaydetti:

"Geçen yıl eylül ayında temin edilen yaklaşık 760 milyon dolar tutarındaki krediyi Libor/Euribor + yüzde 0,75 toplam maliyetle yüzde 122 oranında yeniledik. Kredinin maliyeti, geçen yıl eylül dönemine göre 15 baz puan daha uygun seviyede gerçekleşti. Ayrıca katılımcı banka sayısı da 26'dan 30'a yükseldi ve bu durum VakıfBank'ın muhabir bankalarıyla sağladığı iş hacminin artmakta olduğunu ve çok rekabetçi maliyetlerle artan miktarda kaynak temin etmeye devam ettiğini göstermektedir.

Küresel sermaye piyasalarındaki oynaklıklara ve gelişmekte olan ülkelere yönelik artan risk primlerine rağmen elde edilen bu başarı, Türk ekonomisine duyulan güvenle birlikte VakıfBank'ın uluslararası piyasalardaki yüksek kredibilitesini bir kez daha teyit etmiştir. Sendikasyon işleminde bizi destekleyen iş ortağımız bankalarla, mütekabiliyet temelinde iş hacmimizi daha da artıracağız. Yurt dışından yeni kaynaklar yaratarak reel sektöre destek olmaya ve dış ticareti finanse etmeye devam edeceğiz."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)