BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfbank'ı zengin edecek satış----

Vakıfbank'ı zengin edecek satış

Vakıfbank'ı zengin edecek satış
29 Kasım 2014 - 08:12 www.finansgundem.com

Vakıfbank'a yıllar önce verilen Visa ve Mastercard hisseleri satılıyor

Vakıfbank , bilançosunda “Satılmaya Hazır Menkul Değerler” hesabı altında izlediği 1.37 milyon adet  Mastercard Inc.  ve 86 bin 714 adet Visa Inc hisselerinin satışı için Genel Müdürlüğe yetki verdiğini açıkladı. Söz konusu hisselerin her iki şirketin Türkiye piyasasına girdiğinde bankalara prim olarak verildiği ve yıllar içinde  Vakıfbank’ın bu hisseleri portföyünde tutmaya devam ettiği öğrenildi.

101 milyar  dolar

ABD  Borsası’nda işlem gören Mastercard’ın piyasa değeri 101 milyar doları geçiyor. Yine aynı Borsa’da işlem gören Visa’nın piyasa değeri ise 162.6 milyar dolar. Vakıfbank’ın elinde bulunan ve muhtemelen  New York Borsası’nda satılacak hisselerin değeri, bugünkü fiyatlarına göre yaklaşık 142.4 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Çeyrek kârâ bedel

Vakıfbank’ın KAP’a yaptığı bilanço açıklamasında son çeyrek kârı 385 milyon TL görünüyor. Yani iştirak satışından elde edilecek gelir, neredeyse Vakıfbank’ın 3 aylık net kârına eşit olacak. Vakıfbank’ın 2014’ün 9 aylık döneminde elde ettiği kâr 1 milyar 77 milyon TL düzeyinde görünüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)