BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfbank'a dev sendikasyon kredisi----

Vakıfbank'a dev sendikasyon kredisi

Vakıfbank'a dev sendikasyon kredisi
20 Nisan 2015 - 14:04 www.finansgundem.com

VakıfBank, banka tarihinin en büyük sendikasyon kredisini imzaladı

VakıfBank, 17 ülkeden 35 bankanın katılımıyla 204 milyon dolar ve 763 milyon euro olmak üzere toplamda 1 milyar doların üzerinde sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı.

VakıfBank, geçen yıl nisan ayındaki sendikasyon kredisini %122 oranında çevirirken, aynı zamanda banka tarihindeki en büyük sendikasyon kredisini temin etmiş oldu. Wells Fargo Bank NA'nın koordinatör ve ajan banka olarak yer aldığı 367 gün vadeli kredinin maliyeti öncekine göre %0.10 azalarak Libor +%0.80 ve Euribor +%0.80 olarak gerçekleşti.

Yüzde 122 yenileme oranı ile VakıfBank’ın en büyük sendikasyon kredisi
İstikrarlı büyümesini sürdüren VakıfBank, 1 milyar ABD dolarının üzerinde yeni bir sendikasyon kredisine imza atarak Banka tarihinin en büyük sendikasyon kredisini almış oldu. 367 gün vadeli ve Libor/Euribor +%0.80 maliyetle alınan sendikasyon kredisine 17 ülkeden 35 bankanın katılımı sağlandı. Sendikasyon kredisine katılan bankaların üst düzey yetkililerinin de hazır bulunduğu imza töreninde konuşan VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan şunları söyledi:

“2015 yılındaki ilk sendikasyon işlemimizi başarıyla gerçekleştirmekten ve yüzde 122’lik bir yenileme oranı ile banka tarihimizin en büyük sendikasyon kredisini elde etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 1 milyar doların üzerindeki bu işlem, gerek Türkiye’nin ve Türk bankacılık sisteminin gerekse VakıfBank’ın uluslararası piyasalardaki yüksek güvenilirliğini teyit etmektedir.”
 
Sendikasyona katılan bankalarla artan iş hacmi

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan sözlerine şöyle devam etti:

 “Söz konusu işlem, VakıfBank’ın iş ortağı bankalarla mütekabiliyet temelinde yüksek katma değer yaratmaya devam ettiğinin önemli bir göstergesidir. İşbirliği yaptığımız bankalarla birlikte büyümeye devam ediyoruz ve yeni iş alanları yaratmadaki becerilerimizin olumlu sonuçlarını görmekten son derece memnunuz. Sendikasyon işleminde bizi destekleyen bankalarla iş hacmimizi daha da artıracağız. Yurt dışından yeni kaynaklar yaratarak reel sektöre destek olmaya ve dış ticareti finanse etmeye devam edeceğiz. Krediyi temin eden iş ortağımız kreditör bankalara teşekkür ederim.”

Krediye yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak katılan bankalar: Bank of America Merrill Lynch International Limited, First Gulf Bank PJSC, Goldman Sachs International Bank, ING Bank N.V., National Bank of Abu Dhabi PJSC, Societe Generale, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, UniCredit Bank AG, Wells Fargo Bank- National Association, London Branch, Arab Banking Corporation (B.S.C.), Barclays Bank PLC, BNP Paribas, Citi, Commerzbank Aktiengesellschaft, Deutsche Bank AG- London Branch, Erste Group Bank AG, HSBC Bank plc, J.P. Morgan Limited, Standard Chartered Bank.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)