BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfbank yönetimi Cidde yolcusu----

Vakıfbank yönetimi Cidde yolcusu

Vakıfbank yönetimi Cidde yolcusu
01 Haziran 2015 - 11:32 www.finansgundem.com

Vakıfbank, katılım bankası için son virajda… Cidde’de İslam Kalkınma Bankası ile 300 milyon dolarlık imza atılacak…

Uzun süredir hazırlıkları süren Ziraat Katılım'ın açılışı geçen hafta gerçekleşti, şimdi sırada Halkbank ve Vakıfbank'ın kuracağı katılım bankaları var. Her iki banka bu yıl bitmeden katılım bankalarının açılışını gerçekleştirmek için bugünlerde hummalı bir çalışma içindeler.

Duyumlara göre kamu otoritelerinden tüm onayları alan Vakıfbank bu konuda son viraja girmiş. Vakıfbank bünyesinde başlatılan katılım bankası kuruluş çalışmaları ile İslam Kalkınma Bankası'ndan sağlanacak proje finansmanı çalışmaları Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi. Banka bu gelişmeleri KAP'a da bildirdi. Yine KAP'a yapılan açıklamada, Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde, İslam Kalkınma Bankası'ndan 300 milyon dolar tutarında proje finansmanı temin edileceği ve bu kaynağın da bankanın 1 milyar TL'lik başlangıç sermayesi olacağı duyurulmuştu.

Para dergisinin haberine göre, Türkiye'de katılım bankası kurmak İçin gereken tüm izinleri alan Vakıfbank'ın üst düzey yetkilileri bu hafta Cidde'ye İslam Kalkınma Bankası'na giderek 300 milyon dolarlık krediye imza atacak. Söz konusu bu tutar bankanın ödenmiş sermayesinde kullanılacak.

Bu arada bankada bir başka ekip ise Vakıf Katılım'ın genel müdürlük ve merkez şubesi için bina arıyor. Bankaya yakın kaynaklara göre genel müdürlük için Mecidiyeköy bölgesi konuşuluyor. Mecidiyeköy'de mülkiyeti Vakıflar'a ait olan bir bina en yakın seçeneklerden biri olarak şimdilik masada duruyor. Ama banka yetkilileri daha net bir karar verilmediğini diğer alternatiflerin de araştırıldığını söylüyor. Banka ne zaman kurulur diye sorduğumuz Banka yetkilileri İse, "Bu yıla yetişecek" demekle yetiniyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MİSAFİR..01 Haziran 2015 14:04

    BENCE BANKASYA YI DEVRETSİNLER OLSUN BİTSİN YER ARAMALARINADA GEREK YOK..ÖYLEDE OLACAK GİBİ