BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfBank Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı----

VakıfBank Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı

VakıfBank Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı
08 Şubat 2016 - 14:10 www.finansgundem.com

VakıfBank, çevresel ve sosyal faktörler dikkate alınarak oluşturulan ürün ve hizmetlerine yer verdiği ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı

2014 yılında hayata geçirilen BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde başlangıç anından itibaren tek kamu kurumu olarak yer alan VakıfBank, ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. 2014 yılını ve 2015 yıllının ilk altı aylık dönemini kapsayan rapor, dünyada yaygın olarak kabul görmüş Küresel Raporlama Girişimi'nin (GRI) geliştirdiği en güncel Sürdürülebilirlik Raporlaması Kılavuzu olan G4 sürümü esas alınarak hazırlandı.

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, “Son iki yıldır sürdürülebilirlik alanında attığımız somut adımlardan biri olan bu rapor tüm paydaşlarımıza, çevremize ve topluma karşı duyarlı ve sorumlu uygulamalarımızı ortaya koyuyor. Vakıf kültürü ile geçmişten günümüze taşınan sorumlu ve bilinçli bir toplum oluşturma dinamiğinden hareketle, bu süreçte çevresel ve sosyal faktörleri daha fazla gözeterek sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamaya devam ediyoruz. Sürdürülebilir enerji finansmanında öncü bankalardan biri olarak, uluslararası finans kuruluşları ile imzaladığımız kredi anlaşmaları ile hem ülkemize finansman kaynağı sağlıyor hem de şirketlerin daha çevreci teknolojilere yönelmesini teşvik ediyoruz” dedi.

Sürdürülebilirlik organizasyon yapısı

2015 yılında, sürdürülebilirlik faaliyetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yönetilebilmesi için önemli bir adım daha atarak sürdürülebilirlik organizasyon yapısını oluşturduklarını belirten Aydoğan, “Sürdürülebilirlik yaklaşımını tüm banka uygulamalarına ve iş süreçlerine entegre ediyoruz. Oluşturmuş olduğumuz yeni organizasyon yapısı ile kurumsal kimliğimize ve toplumumuza değer katmaya devam edeceğiz” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)