BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfbank 3. çeyrek karını açıkladı----

Vakıfbank 3. çeyrek karını açıkladı

Vakıfbank 3. çeyrek karını açıkladı
06 Kasım 2014 - 17:54 www.finansgundem.com

Vakıfbank 2014 yılı 9 aylık finansallarını açıkladı

VakıfBank, 2014 yılının üçüncü çeyreğinde elde ettiği 347,7 milyon TL net kar ile yılın ilk dokuz ayında toplam 1 milyar 70 milyon TL net kar açıkladı. Çeyrek dönem karını geçen yılın aynı dönemine göre %35,6 artıran VakıfBank'ın aktif büyüklüğü bir önceki yılın aynı dönemine göre %16'lık artışla 147 milyar TL'yi  nakdi kredileri %19 artışla 97 milyar TL'yi, toplam mevduatı ise %16 artışla 89 milyar TL'yi aştı.

2014 üçüncü çeyrek konsolide olmayan finansal sonuçları değerlendiren VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, nakdi ve gayrinakdi kredilerle ekonomiye aktardıkları kaynağın 124,7 milyar TL seviyesine gelmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Bankamız bu çeyrek, yılın ilk yarısına göre, daha hızlı kredi büyümesi gerçekleştirmeyi başardı. Bankamızın çeyrek dönem kredi büyümesi sektör ortalamasının üzerinde, %6,4 seviyesinde gerçekleşti ve böylelikle yılbaşından bu yana kredi büyümemiz %12,6 seviyesine ulaştı. Ana iş kolumuz olan kredilerin toplam aktifler içindeki payının %66 seviyesini aşmış olmasından ve bu alandaki liderliğimizi devam ettirmiş olmaktan dolayı son derece memnunum" dedi.

Proje finansmanında güçlü büyüme

Artan kredi büyümesinin özellikle proje finansmanı, ticari ve KOBİ segmentindeki müşteri grubunda yoğunlaştığını ifade eden Genel Müdür Aydoğan, "Bu durum, VakıfBank'ın reel ekonomiye sağladığı desteğin en açık göstergesidir. Proje finansman kredilerimiz, reel olarak çeyrek dönemlik bazda %8,8 oranında artarak 6,2 milyar dolar seviyesine ulaştı. Başta yüksek nitelikli enerji ve altyapı projeleri olmak üzere genel olarak proje finansmanı alanındaki öncü konumumuzu devam ettireceğiz" dedi.

Aktif kalitesinde iyileşme devam ediyor

VakıfBank'ın başarılı bir şekilde sektörden ayrıştığı diğer bir alanın aktif kalitesinde devam eden düzelme olduğunu belirten Aydoğan, "Herhangi bir varlık satışı veya aktiften silme yapılmamasına rağmen, takibe aktarımların azalması ve geçen yıldan yüksek miktarda tahsilat yapılması nedeniyle takibe dönüşüm oranımız gerilemeye devam etmiştir.

Sektörün takipteki krediler için ayırdığı karşılık oranının düştüğü bir ortamda, bankamız karlılık rakamlarını  zaten sektörden yüksek olan karşılık oranını muhafazakar bir şekilde daha da artırarak yakalamıştır. Aktif kalitesinde iyileşmenin ve sektör ortalamasının üzerindeki başarılı performansımızın devam etmesini hedefliyoruz" dedi.

Sağlam fonlama tabanı

Halil Aydoğan sözlerine şöyle devam etti: "Kredilerde büyüdüğümüz bir dönemde kaynak yapımızda da önemli gelişmeler yaşandı. Toplam mevduatımız yıllık bazda %16 büyüyerek 89 milyar TL'yi aştı. Yabancı yatırımcılarla gerçekleştirdiğimiz tahsisli bono ihraç işlemlerini etkin bir şekilde kullanmaya devam ederek ülkemize görece uzun vadeli, farklı para birimlerinde yeni kaynaklar getirmeye devam ediyoruz. Muhabir bankalarla kurduğumuz güçlü iş ilişkisi sayesinde eylül ayındaki sendikasyon kredimizi sektör ortalamasının üzerinde, %110 seviyesinde yenilemeyi başardık ve reel sektörümüzün kullanımına sunduk."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)