BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUPT, 2016’da 1000 temsilciye ulaşacak----

UPT, 2016’da 1000 temsilciye ulaşacak

UPT, 2016’da 1000 temsilciye ulaşacak
08 Şubat 2016 - 11:08 www.finansgundem.com

80 milyar dolarlık Avrupa pazarına odaklanan UPT, öncelikle 7 ülkede merkez açıp ağını genişletecek...

ESİN GEDİK / PSM

Ödeme sektörüne yeni bir ivme getiren 6493 sayılı “Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun” çerçevesinde BDDK’dan lisans alan şirketler bir bir açıklanıyor. Bunlardan biri de Türkiye’nin hızlı büyüyen para transferi şirketlerinden UPT (Uluslararası Para Transferi) oldu... 

Lisans başvurusunun ardından yeni döneme ilişkin hazırlıklarını tamamlayan UPT, yurtiçi ve yurtdışında büyüme hamlesini başlattı. UPT Genel Müdürü Erol Ulu, lisansın yeni fırsatlar sunduğunu belirterek yeni bir büyüme dönemine geçiş yapacaklarını söylüyor. Lisans alan ilk şirket olduklarını belirten Erol Ulu, “Aslında 2015 yılı lisans ve lisans sonrası yapacaklarımızın hazırlıklarıyla geçti. Şimdi ikinci evreye başlıyoruz, hem yurtdışı hem de yurtiçinde yaygın bir ağ kuracağız” diyor. 

UPT’nin 2016 için önemli başlıklarından biri de Avrupa kıtasında yaygınlaşmak. Bu amaçla ilk olarak Hollanda’da bir merkez kuran şirketin gündeminde 6 ülke daha var. Erol Ulu, Avrupa’da çok sayıda Türk yaşadığını ilk etapta hedef kitlelerinin gurbetçiler olacağını ancak uzun vadede tüm kıtaya hizmet vereceklerini söylüyor. 

Para transferi açısından Avrupa’da yaklaşık 80 milyar dolarlık pazar olduğuna dikkat çeken Ulu, “Bu rakamın çok büyük bir kısmı Avrupa dışına transferlerden oluşsa da kıta içinde de ciddi bir hareket var. Dolayısıyla hem Avrupa içine hem de Avrupa’dan başka kıtalara yapılan transferlerden pay alacağız” diyor. 

UPT, faaliyete başladığı günden bu yana özellikle Türkiye’deki yabancıların para transferlerine odaklanmış durumda. Bu doğrultuda Rusya, Türk Cumhuriyetleri gibi ülkelerde yaygın bir ağa sahip. Şu an 222 ülkedeki 400 bin hizmet noktasıyla oldukça geniş bir hizmet ağına sahip olduklarını ifade eden Erol Ulu, bu sayede müşterilerine dünyanın her yerine hızlı ve ucuz bir şekilde para gönderme hizmetini sunduklarını, bunun da piyasada kendilerine önemli bir avantaj sağladığını sözlerine ekliyor. 

ÖN ÖDEMELİ KARTLARA YENİ BİR AÇILIM GETİRECEK

Ev ödevini iyi yapan UPT, 2016 yılıyla birlikte farklı ürün ve hizmetleriyle farkını ortaya koyacak. Şirketin yurtiçinde öncelikli hedefi, yıl sonunda 1.000 temsilciye ulaşarak ciddi bir servis ağı yaratmak. Halihazırda yurtdışıyla çeşitli işler yapan kişilerin UPT temsilcisi olabileceğini söyleyen Ulu, “Şöyle düşünelim, sizin bir seyahat acenteniz var ya da yabancı müşterilerle çalışan bir tekstilcisiniz; mevcut müşterinizin para transferi ihtiyacına da cevap verebilmek için UPT temsilcisi olmak size çok önemli bir avantaj sağlayacaktır. UPT temsilcilik modelimizde; kullanımı son derece kolay olan bir web servisle UPT platformuna erişim mümkün” diyor. 

Ulu, bunun dışında sadece UPT temsilcisi olarak çalışan modellerinin de devrede olduğunu, bu şekilde sıfırdan temsilcilikler kuranların da ağlarına katılacağını belirtiyor. 

SIRADA ÖDEME HESABI AÇMAK VAR

Türkiye’de yaşayan yabancılar için bu konunun çok önemli bir başlık olduğunun altını çizen Erol Ulu, ocak ayı itibarıyla ödeme hesabı hizmeti vermeye başladıklarını, ardından mobil uygulama ve mobil cüzdanın geleceğini anlatıyor. 

Türkiye’deki ön ödemeli kartların beklenen büyümeyi sağlayamadığını belirten Ulu, kendilerinin ödeme hesabıyla bu geleneği yıkacağını düşünüyor. Müşteriye sunulan bir hizmetin süreklilik göstermesi ve avantajlı olması gerektiğini belirten Ulu, UPT’nin ortaya koyacağı farkı şöyle özetliyor: 

“Türkiye’de komisyonlar yüksek; yani kartınıza her para yüklediğinizde ya da işlem yaptığınızda komisyon ödüyorsunuz. Bir başka sorun yaygınlık; para yüklemek ya da işlem yapmak için anlaşmalı yer bulmanız gerekiyor. İşte biz hem yaygın ağımızla müşterimize tüm anlaşmalı noktalarımızdan para yükleme fırsatı vereceğiz. Bunun yanında devreye alacağımız mobil uygulamamızla da online para gönderme imkanını müşterilerimize sunmuş olacağız Bu, sektörde bizim adımıza önemli bir adım olacak.” 

MOBİL CÜZDAN HAZİRANDA GELİYOR

Ön ödemeli kartlarla birlikte devreye alınacak bir diğer hizmet de mobil uygulamalar ve mobil cüzdan olacak. Ulu, elektronik cüzdan projelerinin sunduğu avantajları şöyle anlatıyor: 

“Yeni yasayla elektronik cüzdanlar da artık resmi olarak ödeme aracı kabul ediliyor. Biz de müşterilerimize bu hizmeti vereceğiz. Ödeme hesabı olanlar, elektronik cüzdanı telefonlarına indirip alışverişte kullanabilecek. Ayrıca bu cüzdana başka banka ve kredi kartlarını da ekleyebilecek. Türkiye’deyken Almanya’daki evinizin elektrik faturasını, Gürcistan’daki çocuğunuzun okul taksitini ödeyebileceksiniz.” 

UPT, bu süreçte yeni işbirlikleri için de hazırlık yapıyor. İlk sırada ise e-ticaret var. Kredi kartı olmayanların internetten alışveriş yapmasının çok zor olduğunu hatırlatan Ulu, e-ticaret sitelerine altyapı hizmeti vermeye hazırlanıyor. 

Sistem özetle şöyle çalışacak: Kredi kartı olmayanlara internet alışverişi sırasında bir referans numarası verilecek. Müşteri, bu referans numarasıyla herhangi bir UPT noktasına gidip ödemesini yapınca alışveriş tamamlanmış olacak. Ulu, bu altyapının ciddi talep göreceğini düşünüyor ve e-ticaret platformlarıyla görüşmelerin son aşamaya geldiğini belirtiyor. 

“AVRUPA’NIN EN İYİ ÖDEME UYGULAMASI” ÖDÜLÜ UPT’NİN

UPT, mobil ve dijital ödeme dünyasının önde gelen kuruluşları ve uzmanlarının bir araya geldiği Mobile Money & Digital Payments-Global 2015’te “Online Talimat” uygulamasıyla “Avrupa’nın En İyi Ödeme Uygulaması” kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.

Ulu, “Online Talimat ile müşterilerimize şubeye gitmeden bilgileri online ortamda girmelerine imkan tanıyarak, sadece nakit teslimiyle işlemi tamamlamalarına imkan sağladık. Burada kullanıcı kendi ana dilinde giriş yapma imkanına sahip. Sistem, Kirilce dahil pek çok dili Latinceye çevirerek hem hata riskini minimize ediyor hem de işlem süresinde olumlu anlamda ciddi bir fark yaratıyor” diyor. 

UPT’DEN KÖY OKULLARINA DESTEK


Bir yandan ana işine odaklanan UPT, diğer yandan geçen yıl başlattığı sosyal sorumluluk çalışmasını da yaygınlaştırmak istiyor. İlk etapta sadece şirket çalışanlarının katıldığı ve “Her şey çocuklar için” sloganıyla başlatılan sosyal sorumluluk projesinde 6 ay gibi kısa bir süre içinde 30 köy okuluna ve 600 öğrenciye ulaşılmış durumda. Kullanılabilir durumdaki kıyafet, oyuncak ve kitapları toplayarak ihtiyaç sahibi köy okullarına ulaştırmayı hedefleyen UPT, sosyal sorumluluk bilinci ile bu alandaki çalışmalarını 2016 yılında da yaygınlaştırmak için yoğun bir çaba gösteriyor. Hedeflerinin daha fazla okul, daha fazla mutlu çocuk olduğunun altını çizen Erol Ulu, bu şekilde bir köprü vazifesi gördüklerini ve toplumda bu bilinç ile hareket edildiğinde sağlanacak faydanın çok daha büyük ve etkin olacağına inandıklarını ifade etti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)