BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÜlker Türkiye Finans hisselerini satacak----

Ülker Türkiye Finans hisselerini satacak

Ülker Türkiye Finans hisselerini satacak
22 Nisan 2014 - 09:22 www.finansgundem.com

Ülker’in patronu Murat Ülker, Türkiye Finans’ta %15’in altında olan hissesini satmak istediğini açıkladı

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker birkaç ay önce dile getirdiği Türkiye Finans hisselerinin satışına dair gelişmeleri gazetecilerle paylaştı.

Ülker,   bu yıl 7’ncisi yapılacak olan Ülker Çocuk Şenliği’nin Artvin’in Arhavi ilçesindeki ön gösteriminde gazetecilerle sohbet etti ve hedeflerini açıkladı. Ülker, eğer ortakları ilgilenirse Türkiye Finans’taki yüzde 15’ten daha az olan hissesini satmak istediklerini açıkladı.

Murat Ülker, “Ben 25 kuruş 25 kuruş para toplamaya uğraşıyorum, bankalarda yönetim kurulu yapıldığında ‘Şu 100 milyon doları dağıtmamız lazım akşam beşe kadar çünkü gece onlar kasada kalırsa bankaya eksi yazılıyor’ deniyor. Yani mantık tamamen ters, onun için sanayiciliğe devam edeceksem, perakendecilikte mal satacaksam bankacılık yapmamam lazım. Çünkü kafamda iki farklı şeyi bir arada tutmam mümkün değil” dedi.

Murat Ülker ilk kez birkaç ay önce Türkiye Finans'taki hisselerini satmak istediğini açıklamıştı. Ülker o zaman konuyla ilgili olarak yabancı bir alıcı ile görüştüklerini, hisse satım planlarını önce mevcut ortaklarına ilettiklerini onlar ilgilenmeyince başka bir alıcı ile görüştüklerini ifade etmişti.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)