BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık"Türk bankalarının görünümü negatif"----

"Türk bankalarının görünümü negatif"

Türk bankalarının görünümü negatif
25 Mart 2015 - 18:49 www.finansgundem.com

Moody's Türk bankacılık sektörüne ilişkin bir rapor yayınladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'deki bankacılık sektörünün görünümünün, kurlardaki oynaklık ve ekonomik büyümedeki yavaşlama nedeniyle "negatif" olduğunu belirtti.

Moody's'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Moody's Yatırımcı Servisi bankaların büyüme fırsatlarını azaltacak ve borçlananların ödeme gücünü zayıflayacak olan ekonomik büyümedeki yavaşlama ve kurdaki oynaklık sebebiyle Türkiye bankacılık sisteminin görünümünün negatif olduğunu belirtmektedir" ifadesini kullandı.

Moody's açıklamasında, "Varlık kalitesindeki ılımlı aşınmayla birlikte, sermaye piyasalarından finansmana olan bağımlılık, bankacılık sistemini uluslararası yatırımcı güvenine ve dolar cinsi faizler üzerindeki yukarı yönlü baskının ışığında borçlanma maliyetlerinde oluşacak olası artışlarının etkisine maruz bırakıyor" ifadesini kullandı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Moody's'in Başkan Yardımcısı Kıdemli Analist Irakli Pipia, "Düşük seviyelerde olmasına rağmen tüketici ve kobilere ilişkin sorunlu kredilerde artış bekliyoruz. Ekonomik yavaşlamaya karşı bu zamana kadar direncini ispatlayan kurumsal krediler, halen kur volatilitesine karşı hassas" ifadelerini kullandı. Mevcut zorlukların bankaların varlık kalitesini baskılayacağını belirten Pipia, sorunlu kredilerin toplam varlıklar içerisinde yüzde 3-4 seviyesine yükselebileceğini belirtti.

Türk bankalarının mevcut varlık kalitesinin hala iyi olduğunu ve Tier 1 rasyosunun 2014'te yüzde 13'ten yüzde 14'e çıktığını belirten Pipia, "Fakat bunu azalan kredi büyümesi ve ülkenin devam eden yüksek enflasyonunun bankacılık karlarını zayıflatmasına karşı dengelememiz lazım" dedi. Türkiye'de bankaların sermaye piyasalarından borçlanma maliyetlerinin artmasıyla azalan net faiz marjı baskısı ile karşılaşabileceğini belirten Pipia, "Bu durum daha sık yeniden finansman gerektirecektir. Büyük ihtimalle de olumlu şartlarla" dedi. Raporda ayrıca 2015 yılı için kredi büyümesinin yüzde 14-17 ile ılımlı düzeyde artmasının beklendiği belirtildi.
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bankacılık bitmiştir26 Mart 2015 10:01

    müşteriye sormadan hesaplarından saçma sapan isimler altında tırtıkları paralarla ayakta durmaya çalışıyorlar bunun adına kar diyorlar...artık insanlar uyandı bunalrın yüzüne telefon kapatıyorlar

  • omerta26 Mart 2015 01:06

    zaten bankadan baska birşey yok :)

  • Mustafa Aziz Sertkaya25 Mart 2015 23:42

    Bunlar ekonomik taarruzlar amaçları hisseleri ucuza kapatmak.Bi bakarsınız güllük gülüstanlık , bi bakarsınız böyle yangın var yalanları.Yarın bence hiç etkilemeyecek yalancı çobanlara inanmıyoruz artık. (al-sat tavsiyesi değildir)

  • Alperen25 Mart 2015 23:31

    Cenaze namazına hazır cemaat bitmedi.Bu kadar olumsuzluk acaba mal toplamak ıcınmı

  • Borsacı25 Mart 2015 22:50

    Bu açıklamanın neresi negatif , anlamak mümkün değil ? 2015 yılı için % 14-17 arası kredi büyümesi beklemiş ...

  • veysii25 Mart 2015 21:15

    yarın borsa düşer,bugün iyiki çıkmışım.

  • Ekonomist25 Mart 2015 20:51

    Günaydın!

  • Faiz25 Mart 2015 20:13

    İndirin artık şu faizleri be kardeşim,Cumhurbaşkanı bas bas bağırdı.Ekonomi dönmüyor işte,yatırım yok bir şey yok,bankalar kime kredi verecek,yok kur yukarı gidecekmiş,al işte adamlar bir haber pompaladı kur yine yukarı gitti.İndir faizi nereye giderse gitsin kur,elbet geriye düşecektir.Bu ne ya!Sen yapmazsan adamlar zaten yapıyor bunu.

  • Moody's25 Mart 2015 20:10

    merkez bankasının acilen faiz indirmesi gerekiyor ki bankalar yatırım için daha çok kredi vermeli,ekonomi ile her türlü olumsuzluk için çok güzel oynuyor bu moody's gibi yatırım şirketleri.

  • Hayırdır25 Mart 2015 20:07

    Hani Türk Bankacılık sistemi çok iyiydi?hayırdır?seçim geliyor,türk ekonomisini dibe vurduralım çalışmaları mı başladı.

  • Uyanın25 Mart 2015 20:05

    Moody's manipülasyonun kralını yapmış,Bist'te işlem gören bankaları bu açıklama ile tabana kadar millete ve yabancılara sattırıp,daha sonra en alttan toplayıp paraya para demiyecekler anlaşılan

  • BİST25 Mart 2015 20:03

    Buyurun cenaze namazına,BİST 100 yarın yine 2000 puan aşağıdan açılır.

  • Kredi25 Mart 2015 20:01

    Arkadaş nasıl büyüyecek bu bankalar,kredi vererek değil mi?peki hiç kimse yatırım yapmıyor veya faizler düşecek beklentisi ile herhangi bir şey almıyorsa nasıl kar edecek bankalar.