BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk bankalarına 2 milyar TL'lik müjde!----

Türk bankalarına 2 milyar TL'lik müjde!

Türk bankalarına 2 milyar TL'lik müjde!
05 Ocak 2016 - 19:03 www.finansgundem.com

Visa Europe’un Visa Inc. tarafından satın alınmasının Türk bankalarına 2 milyar lira gelir getirebileceği bildirildi

Finansgundem'in iki gün önce duyurduğu Visa Europe’un Visa Inc. tarafından satın alınması kararını TEB Yatırım değerlendirdi. TEB Yatırım'ın hesaplarına göre, bu satın almadan Türk bankaları 2 milyar TL civarında gelir elde edebilir.

TEB Yatırım'ın konu ile ilgili değerlendirmeleri şöyle:

"Visa Inc. ve Visa Europe 2015 Kasım ayında Visa Inc.’ın Visa Europe’u devralması konusunda anlaşmıştı. Buna göre 16,5 milyar euro’luk (11,5 milyar euro nakit ve 5 milyar euro değerinde imtiyazlı hisse) satın almanın toplam bedeli, birleşme işleminden sonraki dördüncü yılın sonunda ödenecek 4,7 milyar euro ile birlikte 21,2 milyar euro olacak. Anlaşmaya göre üye bankalar gelirin bir kısmını nakit ve hisse olarak 2016’da kart sayısı ve hacmi gibi kriterlere göre alırken bir kısmını da satınalma işlemini takip eden 16 çeyrek boyunca gösterecekleri performansa bağlı olarak bu sürenin sonunda alacaklar. Bu satınalmanın 2016 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanması planlanmakla birlikte üye bankaların bedeli ne zaman alacakları henüz belirsiz.

İlk hesaplamalarımıza göre Türk bankaları bu işlemden dolayı yaklaşık 2 milyar lira alabilirler. 2016’da bu miktarın 1,1 milyar lirasını nakit olarak, 483 milyon lirasını ise hisse olarak alabilirler. Kalan 454 milyon liralık  kısmı ise 16 çeyrek boyunca gelir hedeflerine ulaşmalarına bağlı olarak yaklaşık olarak 2020 yılının üçüncü çeyreğinde alabilirler. Bu satınalmanın Türk bankalarının özkaynaklarını %0,6 olumlu etkileyeceğini tahmin ediyoruz. En olumlu etkilenmesini beklediğimiz banka YKBNK, en az olumlu etkilemesini beklediklerimiz ise kamu bankalarıdır."
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)