BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk bankaları para bolken imkanları zorluyor----

Türk bankaları para bolken imkanları zorluyor

Türk bankaları para bolken imkanları zorluyor
25 Eylül 2014 - 06:59 www.finansgundem.com

FED’in olası faiz artırımında likidite sıkışıklığına karşı dengesiz yakalanmak istemeyen Türk bankaları para bolken borçlanma imkanlarını zorluyor

 Bankalar Sermaye Piyasası Kurulu’nun kapısında adeta borçlanma kağıdı ihracı için kuyruk oluşturdu. Başta bankalar olmak üzere son 1 haftada kurul kaydına alınan borçlanma taleplerinin toplam tutarı 42 milyar TL ile rekor kırdı.
 
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Akbank’ın halka arz edilerek tahsisli olarak veya nitelikli yatırımcılara olmak üzere 10 milyar  liralık borçlanma aracı ihraç başvurusuna onay verdi.
 
SPK haftalık bültenine göre; İş Bankası, halka arz ve/veya halka arz edilmeksizin tahsisli olarak veya nitelikli yatırımcılara satılması planlanan 20 milyar liralık borçlanma aracı ihracı için Kurul’a başvurdu.
 
Dolar artarsa korkusu

 
Kurul’a ayrıca Finansbank da nitelikli yatırımcılara satılması planlanan 10 milyar liralık borçlanma aracının ihracı için müracaat etti. Türk Ekonomi Bankası’nın kredi riskine dayalı borçlanma araçları (credit-linked notes) statüsünde ihraç edilecek olan 400 milyon liralık borçlanma aracı başvurusunu  onayladı.  
 
Kurul tarafından, Akbank’ın halka arz edilerek tahsisli olarak veya nitelikli yatırımcılara olmak üzere 10 milyar liralık borçlanma aracı ihraç başvurusu da uygun bulundu. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın yurt dışında satışı olmak üzere 1 milyar 677 milyon liralık borçlanma aracı ihracına Kurul tarafından onay verildi. Türk özel sektörünün vadesi 1 yıl ve daha az 130.2 milyar dolarlık borcu bulunuyor. Bu borcun yüzde 50.4’lük kısmı dolar cinsinden. FED’in 2015 yılının ikinci yarısında faiz artırımına başlaması bunun da piyasalardaki likiditede sıkıntı yaratması bekleniyor. Hem doların TL karşısında değer kazanma ihtimali hem de finansmana ulaşma ve maliyeti ile ilgili endişeler bugünden bazı kuruluşları önlem almaya itiyor.
 
VakıfBank’a  850 milyon $ sendikasyon

 
VakıfBank, 16 ülkeden 26 bankanın katılımıyla 850 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi temin etti. VakıfBank’tan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl eylül ayındaki sendikasyon kredisini yüzde 110 oranında çeviren VakıfBank, nisan ayındaki yılın ilk sendikasyon kredisinin ardından yeni bir sendikasyon kredisine imza attı. ING Bank’ın ajan banka ve koordinatörlüğünde 16 ülkeden 26 bankanın katılımıyla 168.5 milyon dolar ve 528.75 milyon euro tutarında iki dilimden oluşan 1 yıl vadeli ve Libor/Euribor + yüzde 0,90 toplam maliyetle temin edilen 850 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisi dış ticaretin finansmanında kullanılacak. VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, “2014 yılının ikinci sendikasyon işlemini başarı ile gerçekleştirmekten ve yüzde 110’luk bir yenileme oranı elde etmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)