BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk bankaları için kritik tavsiye----

Türk bankaları için kritik tavsiye

Türk bankaları için kritik tavsiye
27 Eylül 2014 - 03:49 www.finansgundem.com

Bank of America Merrill Lynch (BofA), yayınladığı raporda Türkiye’de daha zorlu bir 2015’e hazırlıklı olunması tavsiyesinde bulundu

BofA, yatırımcılara portföylerinde kamu bankaları yerine özel sektör bankalarına ağırlık vermelerini önerdi.

Faiz beklentisi yüzde 10
BofA ML raporunda, 2014 yılında faiz indirimi bekleyen ekonomistlerinin artık bu beklentilerinden vazgeçtiklerini ve 2015 yılında faizin ikinci çeyrekten başlayarak yıl içinde yapılacak kümülatif 175 baz puanlık artışla yüzde 10’a yükseleceğini tahmin  ettiklerini bildirdi.

Türk bankaları için 2015 hisse başına kâr tahminlerini ortalama yüzde 19 ve 2016 kâr tahminlerini yüzde 17 civarında indiren BofA ML, Halkbank ve Vakıfbank için tavsiyelerini ‘al’ ve ‘nötr’den ‘endeksin altında getiri’ye çekti. Buna karşın daha  düşük fiyat hedefi ile de olsa Garanti Bankası için ‘al’ tasviyesini korudu.
Hisse başına kâr tahminlerini düşürmesi nedeniyle Akbank için tavsiyesini de ‘al’dan ‘nötr’e indiren BofA, YKB ve İş Bankası için tavsiyelerini ‘nötr’ olarak korudu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)