BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTüketici kredilerine sınırlama geliyor----

Tüketici kredilerine sınırlama geliyor

Tüketici kredilerine sınırlama geliyor
12 Eylül 2014 - 17:38 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tüketici kredileri için alınacak tedbirleri açıkladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı. Bir televizyon programında konuşan Şimşek, enflasyonun mutlaka kontrol altına alınması ve hızla aşağı çekilmesi gerektiğini söyledi. Bu yılın zorlu geçeceğini belirten Şimşek Merkez Bankası'na yönelik eleştirileri doğru bulmadığını söyledi.
 
YÜZDE 4 BÜYÜME ZORDA
 
Şimşek, zor bir dönemden geçildiğini belirterek AB'de durgunluğun sürdüğünü, buna karşın ilk yarıda Türkiye'nin yüzde 3,3 büyüdüğünü söyledi. Şimşek "Bu yıl yüzde 4 büyüme hedefi zora girdi, yüzde 3-4 arası bir büyüme ihtimali arttı. Bu büyümenin bu şartlar altında fena bir büyüme rakamı değil. Enflasyonun kontrol altına alınması için ne gerekiyorsa yapılması konusunda en ufak tereddütümüz yok. Gıda fiyatları ve kur kaynaklı enflasyon artışı ver. Bahane üretemeyiz, enflasyon beklentilerinin kötüleşmesine izin vermememiz lazım. Çok hızlı, enflasyonu tekrar yüzde 5-7 aralığına çekmemiz lazım" dedi.
 
TÜKETİCİ KREDİLERİNE NEŞTER
 
Şimşek büyümenin devam edebilmesi için israfı önleyici bazı tedbirler alınacağının altını çizdi. Tüketici kredilerine sınırlama getirileceğine değinen Şimşek: "Türkiye'nin büyümesi için yatırıma ihtiyacı var. Bir taraftan istihdamı artırma var. Rekabet gücü çok önemli bunu artıracak tedbirler. Dolayısıyla burada en sihirli sözcük tasarruf oranlarını yükselmesi için ilave tedbirler gerebilir. Tüketici kredilerini sınırlamaya yönelik adımlar atıyoruz. İsrafı önlememiz lazım. Bu da yetmez tek başına. Eğitimde kalite noktasında iş gücü piyasası noktasında tabii ki ilave adımlar gerekecek. İş ortamını iyileştirmemiz lazım. Rekabet gücümüzü daha da artırmamız lazım. Önümüzdeki aylarda göreceksiniz Kalkınma Bakanlığımız bir kalkınma planı sundu. Yani binin üzerinde tedbirden bahsediyoruz. 25'in üzerinde dönüşüm programı var. Bir eylem planına dönüştüreceğiz. Daha sürdürülebilir bir büyüme istihdam için o noktada çalışmalar yapılıyor." dedi.
 
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)