BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTicari mevduata devlet garantisi----

Ticari mevduata devlet garantisi

Ticari mevduata devlet garantisi
23 Ekim 2014 - 05:41 www.finansgundem.com

TMSF, ticari mevduata garanti getirilmesiyle ilgili öneriyi hükümete iletti

Bir süredir ticari mevduata garanti ile ilgili Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) bir çalışma yaptığı ve önerisini hükümete ilettiği öğrenildi. Ticari mevduata 100 bin liraya devlet garantisi verilmesi söz konusu olabilecek.

Neşe Karanfil'in Hürriyet'teki haberine göre bankacılık sisteminde bireysel mevduatlara devlet garantisi var. Bir bankanın faaliyet izninin kaldırılması durumunda o bankada parası olan bireysel müşterilerin 100 bin liraya kadar parası devletin garanti altında. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) eğer bir bankanın faaliyet iznini iptal ederse TMSF kişilerin 100 bin liraya kadar parasını geri ödeyebiliyor. Yani 500 bin lirası varsa 100 bin lirasını geri alabiliyor. Ya da 60 bin lirası varsa bu tutarın tamamını alabiliyor. Ancak ticari yani şirketlerin parasına garanti yok. Garanti ile ilgili düzenlemenin Bankacılık Yasası’nı değiştiren yasa taslağına eklenebileceği belirtiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)